BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Kutlubey Kampüsüne Tam Not

Yayın Tarihi : 01/10/2015

Bartin Üniversitesinde “Güvenli Egitim Ortami Koordinasyon Toplantisi” gerçeklestirildi. Toplantinin ardindan Bartin Valisi Seyfettin Azizoglu, Il Jandarma Komutani J.Alb.Tekin Aktemur, Il Emniyet Müdürü Isa Aydogdu, Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Ibrahim Kayis, Il Mili Egitim Müdürü Yasar Demir ve Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Il Müdürü Zafer Çakan Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan ile birlikte Bartin Üniversitesi Kutlubey Kampüsünü gezdi. Önce kampüs alani önündeki köprülü kavsak insaatini ziyaret eden protokol temsilcileri daha sonra büyük kismi tamamlanan Kutlubey Kampüsüne geçerek yapilan çalismalari yerinde inceledi.

Vali Azizoglu: “Türkiye’ye Örnek Bir Kampüs Yapiliyor”

Gerçeklestirilen çalismalar hakkinda konusan Vali Azizoglu, yapilan yatirimlarin önemine vurgu yaparak “Rektörümüzün davetiyle Bartin Üniversitesinin yeni kampüs alanini gezdik. Yapilan çalismalari yerinde inceledigimizde gördük ki kampüsümüz dogal güzelligi ve yapilan binalarin mimari güzelligi açisindan ülkemizde örnek bir kampüs alani oluyor. Rektör Prof. Dr. Ramazan Kaplan’a ve diger emegi geçen arkadaslarimiza tesekkür ediyoruz. Gerçekten büyük emekler verilerek güzel bir kampüs olusturulmus.” dedi.

Vali Azizoglu: “Yeni Kampüs 30 Bin Nüfuslu Bir Uydu Kent Oluyor”

Vali Azizoglu, yeni kampüste düsük maliyetle büyük isler yapildigini hatirlatarak, projenin tamamlanmasiyla adeta yeni bir sehir kurulacagini kaydetti. Vali Azizoglu, “Bugün 13 bin ögrencimiz var, bu binalarimiz tamamlandiktan sonra bir anda 20 bine yakin bir ögrencimiz olacak. Her seyin düsünüldügü sosyal tesislerinden, ibadet alanlarina kadar 30 bin nüfuslu bir uydu kent olusturuluyor. Bartin Üniversitesinin bu yeni kampüsüyle Bartin’a bir ivme kazandiracagina inaniyorum. Burada yapilanlari görmekten dolayi çok mutlu olduk.” seklinde konustu.

Rektör Kaplan: “Önümüzdeki Akademik Yil Bazi Fakültelerimiz Daha Tasinacak”

Rektör Kaplan ise Kutlubey Kampüsündeki çalismalarin hizli bir sekilde devam ettiginin altini çizerek “Kutlubey Kampüsümüzde Mühendislik Fakültesi 2 bin ögrencimizle ögrenime devam ediyor. Insasi devam eden binalarimizin ise çok az bir isi kaldi. Peyzaj düzenlemesi yapildiktan sonra Agdaci Kampüsündeki bazi fakültelerimiz buraya tasinacak. Dolayisiyla kisa zamanda burada Agdaci Kampüsünden yüzde 60 oraninda bir tasinma olacak. Önümüzdeki akademik yil içerisinde ögrencilerimizin yüzde 70’i burada ögrenim görmüs olacak.” ifadelerini kullandi.

Rektör Kaplan: “Köprülü Kavsak ve Su Kanalinin Maliyeti 40 Milyon Lira”

Kutlubey Kampüsü projesinin çok kapsamli olusturdugunu aktaran Rektör Kaplan “Üniversitemizin girisimiyle yeni kampüs alanina ve sehrimize ulasimi kolaylastiracak çok önemli adimlar atildi. Hem sehir disindan hem sehir içinden Kutlubey Kampüsüne ulasimi kolaylastiracak bir köprülü kavsak yapiliyor. Bu kavsakla birlikte hem trafik güvenligi saglanmis olacak hem ulasim kolaylasacak hem de estetik bir yapi kazandirilmis olacak. Devlet Su Islerinin gerçeklestirecegi proje ile de dere islahi yapilarak Kutlubey Kampüsümüze giden yola paralel bir su kanali insa edilecektir. Burasi ögrencilerimiz, personelimiz ve hatta sehirden gelen ziyaretçilerimizin güzel vakit geçirebilecekleri bir bölge olacaktir. Bu iki projemizin 40 milyona yakin bir maliyeti var. Yapilan projeler bir bütün olarak bakildiginda hem üniversitemiz hem sehrimiz için çok ciddi bir kazanimdir.” dedi.

Ögrencilerden Sicak Karsilama

Oldukça samimi bir havada geçen ziyaretler sirasinda Vali Azizoglu ve Rektör Kaplan’in ögrencilerle yaptiklari samimi sohbet de dikkatlerden kaçmadi. Mühendislik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Fikret Kocabas ve Yapi Isleri ve Teknik Dairesi Baskani Anil Çam ile birlikte derslikleri, laboratuvarlari, yemekhane ve kantinleri dolasan protokol üyeleri, ögrenciler tarafindan ilgiyle karsilandi. Sik sik ögrencilerle sohbet eden Vali Azizoglu ve Rektör Kaplan’in sayisal derslik binasinda masa tenisi oynamalari ise renkli görüntüler olusturdu.