Kur’an-i Kerim’i Güzel Okuma Yarismasi Yapildi

Yayın Tarihi : 25/05/2016

Üniversitemiz Islami Ilimler Fakültesi tarafindan “Kur’an-i Kerim’i Güzel Okuma Yarismasi” gerçeklestirildi. Üniversite ögrencilerinin yaristigi etkinlikte konusan Islami Ilimler Fakültesi Dekan Yardimcisi Yrd. Doç. Dr. Yunus Abdurrahimoglu, Kur’an-i Kerim’i güzel okumanin ve anlamanin önemine deginerek, “Kur’an-i Kerim’i güzel okumak, yaraticinin bize ilettigi mesajlari en güzel sekilde aktarmak çok önemlidir. Bunun yaninda neredeyse her evde bulanan Kur’an-i Kerim’i okurken, anlamamiz da gerekmektedir. Ilk ayetten itibaren iyiyi, güzeli bize ögütleyen Kur’an, hakkiyla okunup anlanirsa bugün yeryüzünde kötü ve kötülük diye bir sey kalmayacaktir.” dedi.
Yarismanin degerlendirme kurulunda Il Müftü Yardimcisi Ridvan Karatas ile Islami Ilimler Fakültesi ögretim elemanlari Yrd. Doç. Dr. Erdogan Köycü, Coskun Baba, Hayrettin Bahar ve Ümmühan Ark yer aldi. Yarisma sonunda Islami Ilimler Fakültesi ögrencilerinden Emre Bilecen birinci, Sami Karakoç ikinci, Necmettin Tekin üçüncü oldu.