Kudüs Yalnız Değildir

Yayın Tarihi : 07/12/2017

Filistin’de yıllardır süren insanlık dramı hepimizin malumudur. Bölge topraklarında uzun zamandır süren kargaşa ve şiddet olayları geride sadece hüzün ve gözyaşından başka bir şey bırakmamıştır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yıllardır süren bölgeye huzuru ve barışı getirme çabaları Filistin halkının en büyük umudu olmuştur. Ancak 06.12.2017 tarihinde ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in Başkenti olarak kabul etmesi, bölgede yeşerecek olan barış ortamına telafisi güç zararlar verecektir. ABD’nin almış olduğu bu karar, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nin 1980 yılında İsrail’in Doğu Kudüs’ü işgal ederek başkent ilan etmesini geçersiz sayan 478 sayılı kararı ile taban tabana zıttır. ABD’nin hiçbir mantığa ve hukuka dayanmadan almış olduğu bu karar, tüm insanlığın tahammül sınırlarının ötesindedir.

Kudüs üç semavi dinin ortaya çıktığı, dini kimliğinin yanı sıra aynı zamanda zengin kültüre sahip bir şehirdir. Bu bakımdan Kudüs sadece bir toprak parçası değildir! Kudüs insanlığın kalbidir, gözbebeğidir, kutsalıdır.

Kudüs’ün var olan statüsünü değiştirmeye yönelik her hareket felaket boyutunda sonuçlar yaratacaktır. Bizim beklentimiz meselenin sağduyulu bir şekilde değerlendirilerek krizin sona erdirilmesidir. Bartın Üniversitesi Rektörlüğü olarak yaşanan bu olayı kınıyor, alınan haksız ve hukuk dışı kararın bir an önce düzeltileceğini ümit ediyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Bartın Üniversitesi Rektörlüğü