Köy Tasarim Rehberleri Anlatildi

Yayın Tarihi : 23/02/2015

Bartin Valiligi Toplanti Salonunda yapilan seminerde bir konusma yapan Bartin Valisi Seyfettin Azizoglu, “Bartin Üniversitesinin, BAKKA ve Orman Idaresi ile beraber yapmis oldugu bu projeyi bundan 15 gün önce hocalarimizla tartistik, konustuk. Bu güzel çalismanin gelecek dönemde de devam etmesi için arkadaslarla görüs birligine vardik. Dekanimiz arkadaslari bu konuda görevlendirdi. Gelecek dönemde de Bartin’in, Türkiye ve dünyanin en güzel yerlerinden bir tanesi olan Küre Daglarini medeniyet degerlerinin ortaya çikartilmasiyla ilgili bilimsel çalismalar devam edecektir. Böylece bu güzellikleri hem bölgemize hem de dünyaya tanitmis olacagiz. Bu projede emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” dedi.

Konusmalarin ardindan proje ekibi tarafindan katilimcilara, kirsal kalkinmada eko turizmin rolü, sürdürebilir kalkinmada korunan alanlarda eko turizm modeli ve Italya’da bulunan Majella Milli Parki deneyimi konularinda bilgiler verildi. Seminerde ayrica, Küre Daglari Milli Parki’nin tampon bölgesindeki köylerin mevcut degerlerinin arastirildigi ve buna iliskin köy tasarim rehberlerinin olusturuldugu belirtilerek, proje kapsaminda arastirma ve hazirlanmakta olan köy tasarim rehberlerine dair bilgiler aktarildi.

Seminere, Vali Seyfettin Azizoglu, ilçe kaymakamlari ve çok sayida kamu kurum temsilcisi katildi.