BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Köy Tasarim Rehberi Yayinlandi

Yayın Tarihi : 08/10/2015

Bartin Üniversitesi Orman Fakültesinin Küre Daglari Milli Parki Müdürlügü ortakligiyla gerçeklestirdigi “Küre Daglari Milli Parki Bartin Bölümünde Ekoturizm Potansiyeli Belirlenerek Köy Tasarim Rehberlerinin Üretilmesi” adli proje tamamlandi. Bati Karadeniz Kalkinma Ajansi (BAKKA) tarafindan desteklenen çalisma “Küre Daglari Milli Parki Köy Tasarim Rehberleri” adiyla kitaplastirildiktan sonra Bartin Valisi Seyfettin Azizoglu ve Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan’a sunuldu. Proje ekibinden Prof. Dr. Erdogan Atmis, Yrd. Doç. Dr. Sevgi Görmüs, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Artar, Yrd. Doç. Dr. N. Kaan Özkazanç, Yrd. Doç. Dr. H. Batuhan Günsen ile Küre Daglari Milli Parki Müdürü Ahat Deliorman Vali Azizoglu’na makaminda bir ziyaret gerçeklestirdi. Bu ziyarette Vali Azizoglu gerçeklestirilen çalismadan övgüyle bahsederek, “Tamamlanan bu proje Bartin için çok degerli bir çalisma oldu. Tek tek köylerimizi tanitmasi açisindan yörenin turizmini gelistirmeye yönelik önemli bir adim atildi. Özellikle kitapta yer alan; devlet kurumlari, özel sektör ve sivil toplum kuruluslarina yol gösteren önerilerin yerine getirilmesi için Bartin Valiligi olarak gereken destegi verecegiz.” dedi.

Vali Azizoglu ayrica bu projenin devami niteliginde hazirlanan “Ekorota Bartin: Dogal ve Kültürel Koridorlarin Haritalanmasi” adli BAKKA destekli projenin de basariyla tamamlanacagina inandigini sözlerine ekledi.

Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan ise “Bartin Üniversitesinin Bartin’in kalkinmasina katki saglamak için farkli projeler gelistirmektedir. Bu proje de Bartin’in turizminin gelismesine yönelik olarak ortaya konulmustur. Tamamlanan bu proje Küre Daglari Milli Parki’na dikkat çekilmesi açisindan da önemli bir isleve sahiptir.” diye konustu.

Proje sonunda hazirlanan kitaplar Orman ve Su Isleri Bakanliginin milli parklarla ilgili birimlerine, üniversitelere, Bartin’daki kaymakamliklara, devlet daireleri, özel sektör ve sivil toplum kuruluslari ile köy muhtarliklarina dagitilacak. Ayrica her bir köy için ayri olarak hazirlanan “Köy Tanitim Rehberleri” o köylerin muhtarlarina teslim edilecek.