Kendi Kampüslerinin Tasarimini Kendileri Yapiyorlar

Yayın Tarihi : 28/05/2013

Bartin Üniversitesinin, yapimi devam eden yeni kampüs alaninin peyzaj tasarimini Peyzaj Mimarligi Bölümü ögrencileri yapiyor. Bartin Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarligi Bölümü Ögretim Üyesi ve Yapi Isleri Teknik Dairesi Baskan Vekili Doç. Dr. Selma Çelikyay yaptigi açiklamada, "Peyzaj Mimarligi Bölümü üçüncü sinif ögrencileri, bu dönemde yeni kampüsle ilgili planlama ve tasarim çalismalari yapiyorlar. Ögrencilerimiz, bu dönem bütün kampüs genelinde peyzaj planlamasiyla ilgili çalismalar yapiyorlar. Bazi noktalarda da peyzaj tasarim açisindan belli alanlar saptayarak o alanlarda özgün tasarimlar üretiyorlar. Birinci dönem bununla ilgili bir çalisma yapilmisti. Çok basarili sonuçlar elde ettik. Simdi devamini gerçeklestiriyorlar. Dönem sonunda da bunu sergileyerek kamuoyuyla paylasacagiz." diye konustu.

Kendi üniversitelerinin peyzaj tasarimini yapan ögrenciler ise, "Kendi enerjisini kendisi üretebilen, dogayla uyumlu, engelsiz bir üniversite tasarliyoruz. Projemizi tasarlarken çok büyük bir ögrenci kitlesiyle çalistik. Bartin Üniversitesini yeniden tasarladik. Yeni kampüs alaninda hem halk hem bizler için çok büyük aktivite alanlari gelistirdik." dedi.