BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Kampüslerimizde internet daha kolay ve hızlı kullanılabilecek

Yayın Tarihi : 08/09/2017

Üniversitemiz Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Ağdacı ve Kutlubey Kampüsleri ile Ulus Meslek Yüksekokul’u, Meslek Yüksekokulu’nun Türbe Mevki’nde bulunan yerleşkesi ve Kurucaşile Yerleşkesi’nde 60 kablosuz erişim cihazı daha eklendi. Bu sayede öğrencilerin daha çok noktadan internete ulaşmasına sağlayan cihaz sayısı 200’e çıkarken, ULAKBİM ile yapılan görüşmelerle internet bağlantı hızında yüzde 50’lere varan bir yükselme oldu. Son yapılan yatırımlarla Ağdacı Kampüsü’nün internet hızı 300 Mbit/s’den 450 Mbit/s’ye, Kutlubey Kampüsü’nün 90 Mbit/s’den 150 Mbit/s hızına ulaştı.   

Sistem odası kuruldu

Ayrıca yapılan açıklamada, bilişim altyapısının en önemli unsurlarından biri olan ve kesintisiz çalışması gereken sistem odasının kurulduğu da aktarıldı. Tüm detayların düşünülerek kurulan sistem odasında güvenlik duvarı ve veri depolama ünitesi ile 72 ayrı sunucu yer alıyor. Bu sunucularla, Üniversitemizdeki bir internet ağ merkezindeki kaynağa ve bu kaynak aracılığıyla sunulan veriye çok daha kolay ulaşılabilecek. Özel donanımlarla kurgulanan sistem sunucuları aynı zamanda ağ üzerindeki işlemlerde hata riskini de en aza indirecek.   

İlk etapta yapılacaklar

Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı önümüzdeki dönemlerde internet hızının daha da artırılması, kablosuz internet erişiminin kolaylaştırılması, felaket kurtarma merkezi kurulması, Kutlubey Kampüsündeki internet altyapısı çalışmalarının tamamlanması, kartlı geçiş sistemlerinin güncellenmesi, üniversitedeki web sayfalarının yeniden güncellenerek personel ve öğrencilerin daha rahat kullanımı ile daha çok erişim sayısına ulaşılması gibi çalışmaları tamamlayacak.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, bilgiye kolay ve hızlı ulaşmanın çağın önemli gereksinimlerinden biri olduğunu belirterek "Bilgi çağında yaşadığımız şu günlerde internet veriye ulaşmak için önemli bir araç konumundadır. Geride bıraktığımız çağdan farklı olarak  insanların bilgiye erişimi daha kolay ve hızlı olmaktadır. Üniversitemizde de teknolojinin bu değişim ve gelişimine ayak uydurmak için bilgi işlem altyapısına yatırımlar yapmaktadır. Bu yatırımlarla üniversite personelimiz ve öğrencilerimiz internete kampüslerimizdeki 200 ayrı noktadan ulaşabilecekler. Girişimlerimiz sonucunda internete çok daha hızlı erişebilme imkanı da oluşturulmuştur. Ayrıca kablosuz Eduroam hizmetimizle, öğrencilerimiz ve personelimiz kurumsal mailleriyle yurtiçi ve yurtdışında ki Eduroam hizmeti veren üniversitelerde herhangi bir onay gerektirmeksizin internet altyapılarını kullanabilmektedir" dedi.

Basın-Yayın Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü

SON Haberler

  • BARÜ’lü öğrenciler ‘Sessiz Yürüyüş’ ile insan hakları ihlallerine tepki gösterdi

  • BARÜ, Erasmus programları ile uluslararasılaşma hamlelerine devam ediyor

  • BARÜ Asya’nın en iyileri arasında yerini aldı

  • BARÜ’de mühendislik programları için akreditasyon saha ziyaretleri tamamlandı

  • ÖSYM Başkanı Ersoy ve beraberindeki heyet, BARÜ’yü ziyaret etti

  • BARÜ, ‘Türkiye Patent Şampiyonları’ arasında yerini aldı

  • BARÜ’nün tüm yerleşkeleri ‘Sıfır Atık Belgesi’ almayı başardı

  • BARÜ, kalite süreçlerini “Kurumsal Akreditasyon” ile taçlandırdı

  • BARÜ’de yapay zekâ ile eğitimin geleceği konuşuldu

  • BARÜ, akreditasyon süreçlerinde kalitesini bir kez daha tescilledi