BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Kadina Siddete Karsi Seslerini Yükselttiler

Yayın Tarihi : 14/12/2015

 TRT’de gerçeklestirdigi basarili programlarla adini herkese duyuran yapimci yönetmen Hasan Yildiz “Kariyer Sohbetleri” söylesisinde Bartin Üniversitesi ögrencileriyle bir araya geldi. Is hayati ve medya alanindaki tecrübelerini ögrencilerle paylasan Yildiz, “Çocuklugumda daktilo tamirciligi dâhil birçok isi yaptim. Basariya giden yolda insanin her seyden önce kendisine güvenmesi, hirsla istemesi ve samimi olmasi gerekmektedir. Basarili olmak istiyorsak kaybedecek vaktimiz yok. Simdi üniversite okurken kendinize bir seyler katmalisiniz. Gelecek kaygisi sadece son sinifta olmamali, bunu her an hissetmelisiniz. Onun için özgüvenli olmaniz gerekiyor.” dedi.

“Iletisimde Söz, Ses ve Beden Dilini Iyi Kullanmaliyiz”

Sohbet havasinda geçen etkinlikte ögrencilere hayata dair tavsiyelerde de bulunan Yildiz, “Içinde bulundugunuz durum kötüyse dert etmeyin. Olumsuzluklarin sizi engellemesine izin vermeyin. Yüksekleri hedefleyerek, sabrinizla arayan kisi degil, aranan kisi olmalisiniz. Kisilerarasi iletisimde, insan iliskilerinde de sözlerinizi iyi seçip, sesinizle ve beden dilinizle duygularinizi karsinizdaki kisiye hissettirin. Bu size bireysel basariyi getirecegi gibi çevrenizdeki insanlar tarafinizdan sayginliginizi da artiracaktir.” diye konustu.

Hep Bir Agizdan “Kadina Siddete Hayir” Dediler    

Söylesinin sonunda Yildiz, özellikle son yillarda daha da artan, kadina karsi siddetin, insanligin isledigi en büyük insanlik suçlarindan biri oldugunu ifade etti. Medyadan her gün kadina karsi islenen insanlik suçlariyla ilgili haberlerle karsilasildigini kaydeden Yildiz, “Islenen bu insanlik suçuna kadinlarimiz seslerini yükselterek, erkekler ahlaki açidan bakip empati yaparak dur demelidir. En tepeden asagiya herkes üzerine düsen görevi tam olarak yerine getirmelidir ki, artik bu haberleri duymayalim, üzülmeyelim.” seklinde konustu.

Daha sonra Yildiz Bartin Üniversitesi ögrencileriyle birlikte üzerinde “Bu Utanca Dur Diyoruz!”, “Kadina Siddete Hayir” yazan pankart açtilar. Sadece pankart açmakla da kalmayan ögrenciler hep bir agizdan “Kadina Siddete Hayir” diyerek, son yillarda yasanan kadina karsi siddet olaylarina tepki gösterdiler. Etkinlik Yildiz’in ögrencilerle fotograf çektirmesinin ardindan son buldu.