BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Iyi Insan Olmak Konusuldu

Yayın Tarihi : 18/04/2014
ski Rektörü Prof. Dr. Seyit Mehmet Sen “Iyi Insan Olmak” konulu konferans verdi. Konferansa Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Belediye Baskan Vekili Mehmet Sandikli, Cumhuriyet Bassavcisi Seyfullah Öselmis, Rektör Yardimcilari, Dekanlar, Müdürler, ögretim üyeleri ve ögrenciler katildi.

Iyi insan faydali insandir.

Günümüzde esyanin insandan daha çok önem verildigini belirten Prof. Dr. Seyit Mehmet Sen, “Allah’in bizim için verdigi çok büyük bir müjde vardir. Allah herseyi insan için yaratmistir. Allah Allah’tan baskasinin önünde egilmeyin buyuruyor. ”dedi. Iyi insan olmak için faydali insan olmanin, paylasmayi sevmenin gerektigine dikkat çeken Sen, “yi insanin ayni zamanda hür olmasi gerekir. Insan Sûresinde:“ Biz ona yolu gösterdik. Isteyen sükreder, isteyen de küfreder.”  Diyor. Yani insan hür yaratilmistir.” dedi.

çünkü biz iyi insanlarin oldugu bir ülkeyiz.

Suriye’den ülkemize 4 milyon kisinin sigindigini belirten Prof. Dr. Seyit Mehmet Sen, batiya 10 milyon kisi gitsin bütün ekonomisi alt üst olur. Çünkü biz veren insanlarin yani iyi insanlarin oldugu bir ülkeyiz. Günlük siyasete bakmayin. Bu ülkeye yapilan ayak oyunlari baska ülkelere yapilsaydi o ülke ayakta kalmazdi.” diye konustu.

Türkiye’nin en büyük sikintisi aydin yoklugudur.

Aydin insanin kendi dogrusu olan insan oldugunu söyleyen Prof. Dr. Seyit Mehmet Sen, “ Türkiye’nin en büyük sikintisi aydin yoklugudur. Okumus, entelektüel insan aydin insan anlamina gelmez. Aydin dosdogru olan adamdir. Aydin demek, hür demektir. Güç karsisinda kendi dogrusundan vazgeçmeyen demektir" dedi.

 


Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan KAPLAN