BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

ISPANYA VE POLONYALI ÖGRENCILERDEN AB PROJESI ZIYARETI

Yayın Tarihi : 29/06/2012

Polonyali ve Ispanyali ögrenciler, “Yetiskinlere Yabanci Dil Ögretimi Yoluyla Kültürler Arasi Farkindaligin Gelistirilmesi” adli Grundtvig projesinin üçüncü hareketliligini Bartin Üniversitesine yapti. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Ispanyol ve Polonyali ögrencileri makaminda kabul etti.

Sürekli egitimin, bugün bütün milletlerin hayatinda, normal egitimden sonra üzerinde en çok durulan hususlardan biri oldugunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Ramazan Kaplan, “Bu baglamda ülkeler arasindaki iliskinin gelistirilmis olmasi fevkalade güzel. Üniversitemiz, dört yillik bir devlet üniversitesidir. Ülkemizde son on yilda, üniversitelesme alaninda ciddi atilimlar var ve Üniversitemiz de bu çerçevede kurulmus üniversitelerden bir tanesidir. ” dedi.

Konuklardan biri Rektör Kaplan’a, Türkiye’nin içinde bulundugu gelisim sürecini nasil degerlendirdigini sordu. Rektör Kaplan, “2023 yili, bizim için önemli bir yil. Yani sadece bizim için degil, milletimiz için önemli; çünkü 2023, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kurulus yil dönümüdür. Dolayisiyla, Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm yetkileri, her alandaki gelisim planlariyla 2023’e dogru planlanmistir.” diye konustu.

Daha sonra konuyla ilgili bilgi veren BÜNSEM Müdürü Okt. Hüseyin Kaygin, “Avrupa Birligi projeleri kapsaminda, Grundtvig adiyla bir proje hazirlandi. Bu proje, aslinda basta 8-10 ortakli düsünülüyordu. Ama bu projelerden sadece Türkiye, Polonya ve Ispanya’nin basvurulari kabul edildi. Digerleri kabul edilmedigi için üç ortakli bir projeye dönüstü. Kasim ayinda Ispanya’da koordinasyon toplantisi yapildi. Daha sonra mart ayinda Polonya ziyaret edildi. Polonya ve Ispanya’ya yapilan ziyaretlerin ardindan üçüncü ziyaret, Türkiye’de Bartin Üniversitesine oldu. ‘Yetiskinlere Ingilizce Egitimi Yoluyla Kültürler Arasi Farkindaligin Gelistirilmesi’ projesi kapsaminda, 25 yas ve üzeri ögrenciler seçildi ve bu ögrencilerden özellikle canlandirma yaparak kültürel içerikli proje, metinler, oyunlar hazirlamalari istendi. Hazirladiklari bu sunum ve metinleri, yine Ispanyali ve Polonyali ögrenciler sunacak. Kasimda tekrar Ispanya’ya sonra Polonya’ya gidilecek ve proje, Türkiye’de sona erecek. Proje çerçevesinde Bartin’da üç gün kalacak olan konuklar cuma günü Inkumu’nu, cumartesi Amasra’yi ziyaret ettikten sonra programi sonlandiracaklar.” diye konustu.