BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Islami Ilimler Fakültesinden Camiler Haftasi Etkinligi

Yayın Tarihi : 19/10/2014

Diyanet Isleri Baskanliginin düzenledigi 13-19 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftasinin bu yilki temasi Câmi ve Gençlik idi. Bartin Üniversitesi Islami Ilimler Fakültesi ve Bartin Il Müftülügü, “7 Gün 7 Camide Gençlerle Birlikte” adiyla bir hafta süren bir etkinlik düzenledi.  Hafta boyunca,  Islami Ilimler Fakültesi ögrencileri ile birlikte Bartin Üniversitesinin çesitli fakültelerinde okuyan gençler camilerde bulustu ve Bartin halkiyla ve din görevlileriyle bir araya geldiler. Gençleri "Geç Kalma Genç Gel !", “Sehrin Kalbinde Bulusalim !” sloganlariyla cami ve cami cemaatiyle bulusturmayi hedefleyen etkinlik, hafta sonu Arap Cami Imam-Hatibi Zeki Yildiz'la birlikte kildiklari ögle namazindaki bulusma ile tamamlandi.

Hafta boyu süren programa Islami Ilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Yakup Civelek, Il Müftüsü Mahmut Gündüz,  sinevizyon esliginde sunum yaptilar ve onlarla sohbet ettiler. Dekan Civelek ve Müftü Gündüz kötü aliskanliklardan kurtularak, güzel aliskanliklar kazandirilmasi konusunda ögrencilerle sohbet etti.

Etkinliklere, Müftülük Personeli ve Cami görevlilerinin yani sira Üniversite ögretim üyeleri katildi. Il Müftü Yardimcisi Ridvan Karatas’in sunum yaptigi programda konusan Islami Ilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Yakup Civelek,  ‘’Cami sehrin merkezi ve kalbidir. Gençler,  bu kalbin kanidir. Kan oldukça kalp çalisir ve beden güçlü olur. Gençlerimiz camiyi doldurdukça sehir canlanacak, ülkemiz ve medeniyetimiz daha yükseklere ulasacaktir.” dedi.

Il Müftüsü Mahmut Gündüz, Islami ilimler Fakültesi ögrencileri câminin her bölümünde görev yapabilecek bir donanima sâhip olmalari gerektigine isaret etti. Peygamberimizin gençlere verdigi önemi arkadaslarindan hayatindan örneklerle sunan Müftü Mahmut Gündüz, Hz. Peygamberin davetini 17 yasindaki bir genç olan Erkam’in evinde baslattigini, orduya komutan olarak genç Usame’yi de  tayin ettigini vurguladi.