BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

İş birliği yapılabilecek alanlar görüşüldü

Yayın Tarihi : 06/01/2022
Bartın Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Kaynak, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’u ziyaret etti.

Ziyarette, aile içi şiddetin azaltılmasını hedefleyerek geliştirilen ve TÜBİTAK tarafından desteklenen proje ile Bartın Meslek Yüksekokulu Adalet Programı öğrencilerinin iş yeri uygulamalarıyla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Yükseköğretim kurumlarının temel hedeflerinden birinin toplumun yararına bilimsel çalışmalar yapmak ve nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesinde katkılar sunmak olduğunu kaydeden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Bir yandan hukuk ve adalet alanındaki nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi yönünde çalışmalar yaparken diğer yandan bilimsel çalışmalarımız ve geliştirdiğimiz uygulamalarla geleceğimize değer katmaya devam ediyoruz. Bu doğrultuda kamu-üniversite iş birliği kapsamında Bartın Cumhuriyet Başsavcımız Sayın Faruk Kaynak ile önemli konularda görüş alışverişinde bulunduk. Sağlık Bilimleri Fakültemizden Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Turhan’ın aile içi şiddetin azaltılmasını hedefleyerek geliştirdiği ‘Sağlıklı ve Saygılı İlişkiler Programı’ kapsamında yapılabilecekleri görüştük. Ayrıca Bartın Meslek Yüksekokulu Adalet Programı öğrencilerimizin meslek hayatında üst düzey performans gösterebilen nitelikli bireyler olarak mezun olmaları yönünde iş birliği imkânlarını üzerinde görüş alışverişinde bulunduk. Yakın ilgileri ve destekleri için Cumhuriyet Başsavcımız Sayın Faruk Kaynak’a teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Üniversitemiz bünyesinde gerçekleştirilen çalışmaların önemine değinen Cumhuriyet Başsavcı Kaynak ise aile içi şiddet davranışlarının azaltılmasına yönelik araştırma ve uygulamaların sosyal adaletin sağlanması noktasındaki önemine değindi.

Cumhuriyet Başsavcı Kaynak, olası iş birliklerinden duyacağı mutluluğu da dile getirerek yakın ilgileri dolayısıyla Rektör Uzun’a teşekkür etti.

SON Haberler

  • Azerbaycan Milletvekili Hamzayev’den Rektör Uzun’a ziyaret

  • BARÜ’de her 20 öğrenciden biri proje üretti

  • BARÜ’nün projesiyle plastikteki zararlı maddelere karşı yeni önlemler araştırılacak

  • BARÜ, ‘Geleceğin mimarları olacak çocukları’ yarınlara hazırlayacak

  • BARÜ’de farklı yönleriyle 18 Mart Çanakkale Zaferi konuşuldu

  • BARÜ’de “Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası” kutlandı

  • BARÜ ailesi iftar sofrasında buluştu

  • Rektör Uzun, şampiyon öğrencilerle bir araya geldi

  • BARÜ’de kuruluşunun 176. yılında Öğretmen Okulları anlatıldı

  • Bartın’da kuraklığa karşı yeşil çatı uygulamaları yapılacak