BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Irakli Türkmen Ögrencilerden Bartin Üniversitesine Ziyaret

Yayın Tarihi : 18/06/2012

Bartin Gazeteciler Cemiyetinin misafiri olarak Bartin’a gelen Türkmen ögrenciler, Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan’la kahvaltida bulustu. Kahvaltiya Bartin Gazeteciler Cemiyet Baskani Güngör Yavuzaslan, Irak Türkleri Kültür Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi Genel Baskani Mehmet Tütüncü, Bartin Üniversitesi Genel Sekreter Yardimcisi Erturan Asilogulari, Saglik Kültür ve Spor Dairesi Baskani Halil Ibrahim Yildiz, Basin Yayin ve Halkla Iliskiler Koordinatörü Ögr. Gör. Cihangir Kasapoglu, Gülpembe Ilkögretim Okulu Müdürü Veli Arisoy katildi.

Irakli Türkmen ögrencileri Üniversitede agirlamaktan duydugu memnuniyeti ifade eden Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, “ Üniversitemizde sizleri ikinci kez misafir etmenin memnuniyeti içerisindeyiz. Aramizda ne kadar yapay sinirlar olsa da önceden oldugu gibi simdi de sizlerle beraberiz, çünkü biz ayni tarihin çocuklariyiz.” diye konustu.

Türkmen ögrencilerle tek tek tanisan Rektör Kaplan, konservatuvar ögrencisi Tenor Ahmet Tuzlu’dan bir sarki söylemesini istedi. Ziyaretçilere bir Türkmen bir de Karadeniz türküsü seslendiren Ahmet Tuzlu yogun alkis aldi. Daha sonra Rektörümüzle hatira fotografi çektiren ögrenciler Üniversitemizden ayrildi.