BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

II. Ar-Ge Proje Pazarı’na TÜBİTAK’tan destek

Yayın Tarihi : 04/04/2018

Üniversitemiz tarafından düzenlenen ve başvuru süreci devam eden  "II. Ar-Ge Proje Pazarı” etkinliğinin TÜBİTAK Proje Pazarları Destekleme Programı (1503) kapsamında desteklenmesi uygun görüldü.

TÜBİTAK tarafından verilen destekle etkinlik katılımcılarının yol ve konaklama masrafları belirli limitler dâhilinde karşılanacak.

Üniversitemizin ev sahipliğinde Bartın Valiliği işbirliğinde gerçekleştirilecek etkinliğe Bartın Ticaret ve Sanayi Odası, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (MÜSİAD) Bartın ve Zonguldak Şubeleri, Bartın Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ile farklı alanlarda faaliyet gösteren özel sektör kuruluşları da destek veriyor.

Son Başvuru tarihi: 16 Nisan 2018

Başvuruların devam ettiği II. Ar-Ge Proje Pazarı etkinliğine katılım için son başvuru tarihi 16 Nisan 2018 olarak belirlendi.

Bu kapsamda 11 Mayıs 2018 tarihinde proje sahipleri ile sektör temsilcilerinin bir araya gelmesi sağlanarak, potansiyel iş birliktelikleri kurulacak.

Akademisyenler ve iş adamları tarafından yapılan değerlendirmeler neticesinde etkinlik kapsamında dereceye giren proje sahiplerine ödülleri verilecek.

Başvurular, “Bartın Üniversitesi II. Ar-Ge Proje Pazarı” etkinliği için oluşturulan “projepazari.bartin.edu.tr” adresinden yapılabiliyor. Ayrıca bu etkinlikle ilgili detaylı bilgilere ve iletişim adreslerine de aynı internet adresi üzerinden ulaşılabiliyor.

Etkinliğin 18 ana teması bulunuyor

“Bartın Üniversitesi II. Ar-Ge Proje Pazarı” etkinliğinin ana temaları ise şu şekilde:

“Endüstriyel Malzeme Üretimi ve Uygulamaları, İleri Malzeme Üretimi ve Uygulamaları, Biyomedikal / Biyoteknoloji, Elektrik Elektronik Teknolojileri, Enerji ve Alternatif Enerji, Makine Teknolojileri, Kimya / İlaç Teknolojileri, Yapı Malzemeleri Üretimi ve Uygulamaları, Çevre Teknolojileri, Gıda Teknolojileri, Bilişim Teknolojileri, Tekstil Teknolojileri, Orman Endüstrisi, Odun Dışı Orman Ürünleri, Yenilenebilir Enerji Kaynakları, Yeşil Kimya ve Mühendisliği, Gemi İnşaat Teknolojileri, Sürdürülebilir ve Akıllı Kentler.”

“Proje sahiplerini ilgili kurum ve kuruluşlarla buluşturuyoruz”

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, fikir ve görüş alışverişinin sağlanacağı etkinlik kapsamında Ar-Ge projelerine ilişkin teknolojik ve finansal işbirliklerinin oluşmasının hedeflendiğini söyledi.

Üniversitemizin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan etkinliğin özgün değere sahip fikri olan herkes için bir fırsat oluşturduğunu kaydeden Rektör Uzun, “Ar-Ge ve Yenilik bilincinin yaygınlaşması, proje hazırlama ve geliştirme kültürünün oluşması, örnek projelerin sergilenmesi ve ödüllendirilmesi, finansman ve altyapı sıkıntısı ile gerçekleştirilemeyen önemli projelerin ilgili kişi ve kuruluşlar ile buluşturulması hedefine yönelik olarak düzenlenecek olan ‘Bartın Üniversitesi II. Ar-Ge Proje Pazarı’ etkinliğine “benim de bir fikrim var” diyen herkesi davet ediyoruz.” dedi.

Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü

SON Haberler

  • BARÜ’lü öğrenciler ‘Sessiz Yürüyüş’ ile insan hakları ihlallerine tepki gösterdi

  • BARÜ, Erasmus programları ile uluslararasılaşma hamlelerine devam ediyor

  • BARÜ Asya’nın en iyileri arasında yerini aldı

  • BARÜ’de mühendislik programları için akreditasyon saha ziyaretleri tamamlandı

  • ÖSYM Başkanı Ersoy ve beraberindeki heyet, BARÜ’yü ziyaret etti

  • BARÜ, ‘Türkiye Patent Şampiyonları’ arasında yerini aldı

  • BARÜ’nün tüm yerleşkeleri ‘Sıfır Atık Belgesi’ almayı başardı

  • BARÜ, kalite süreçlerini “Kurumsal Akreditasyon” ile taçlandırdı

  • BARÜ’de yapay zekâ ile eğitimin geleceği konuşuldu

  • BARÜ, akreditasyon süreçlerinde kalitesini bir kez daha tescilledi