Her 5 kişiden 1'i Üniversitemiz SHMYO mezunu

Yayın Tarihi : 11/08/2017

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) 2016-2017 atamalarında her 5 kişiden 1'inin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencisi olduğu tespit edildi. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İbrahim Tümen, KPSS 2016 / 2 Türkiye geneli Sağlık Teknikeri (Evde Bakım) atamalarının yüzde 14’ünün, KPSS 2017 / 5 atamalarında ise yüzde 23’ünün Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu mezunu olduğunu belirtti. Yüksekokuldan atanmayan diğer mezunların ise birçok tanınmış özel sağlık kuruluşlarında istihdam edildiğini belirten Tümen, “Kamu kurumları dışında  Türkiye’nin en büyük özel sağlık kuruluşları Yüksekokulumuzdan personel talep etmektedir. Yetiştirdiğimiz öğrencilerimiz için stajları esnasında ya da mezun olduktan sonra başladıkları başta Bartın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden ve  özel hastane, bakımevi gibi kurumlardan teşekkür mektupları alıyoruz” dedi.

Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencilerini gösterdikleri başarılardan dolayı tebrik eden Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun, “Gösterdikleri başarılardan dolayı öğrencilerimizi ve akademik personelimizi tebrik ediyorum. Bu başarının önümüzdeki yıllarda daha artarak devam edeceğine inanıyorum. Üniversitemiz sağlık sektörünün ihtiyacı olan iş gücünün yetiştirilmesinde önemli bir rol üstlenmiştir” diye konuştu.

Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda Evde Hasta Bakımı, Yaşlı Bakımı, İlk ve Acil Yardım, Çocuk Gelişimi, Optisyenlik, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik ile Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama programları bulunuyor.