BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Girisimci ve Yenilikçi Üniversite Politikalari Tartisildi

Yayın Tarihi : 23/03/2016

 Üniversitemiz Proje ve Teknoloji Ofisi Genel Koordinatörlügü tarafindan “Girisimci ve Yenilikçi Üniversite Modeli, Sorunlar ve Çözüm Önerileri” konulu panel gerçeklestirildi. Etkinligin açilis konusmasini yapan Proje ve Teknoloji Ofisi Genel Koordinatörü Prof. Dr. Ismet Dasdemir, koordinatörlügün yapisi ve faaliyetleri hakkinda bilgi verdi. Daha sonra panelin oturum baskanligini yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, “Girisimci ve Yenilikçi Üniversiteler Endeksi”nin üniversiteler arasinda girisimcilik ve yenilikçilik odakli rekabetin artmasina ve girisimcilik kültürünün gelismesine katki sagladigini söyledi. Rektör Kaplan, “Panelde girisimci ve yenilikçi üniversite modeli ile üniversitelerin sorunlarinin konusulacagi gibi bir izlenim algilanabilir. Ama esasen ortaya çikan sorunlar ve bunlarin çözüm önerileri ülkemizin gelecegi ile dogrudan alakali. Dolayisiyla bu, ülkemizin gündeminde olan temel bir mesele ve son yillarda da üniversite-sanayi isbirligini gelistirmeye yönelik konulardan birisi. Son yillarda hükümet ve bakanlik programlarinda olan bu mesele artik iyiden iyiye hepimizin gündemi haline gelmis oldu.” dedi.

Farkli Üniversitelerden Akademisyenler Anlatti

Panelde, Üniversitemiz Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Azize Toper Kaygin 'Bartin Üniversitesinin Girisimci-Yenilikçi Üniversite Endeksi ile Ilgili Durum Degerlendirmesi', Erciyes Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Adem Kalinli 'Türkiye Üniversitelerinin Performans Siralamalari ve Yüksekögretimde Performans Yönetimi', Ankara Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Ali Sinag 'Ankara Üniversitesinde Arastirma Altyapisinda Son Dönemde Yasanan Gelismeler', Düzce Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Serkan Subasi 'Üniversitelerde Girisimci-Yenilikçi Üniversite Endeksi: Düzce Üniversitesi Örnegi', Düzce Üniversitesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Arif Özkan 'Fikri Mülkiyet Yönetimi', Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Savas Sönmezoglu 'Teknoloji Transfer Ofislerinin Yeri ve Önemi' konularinda sunumlar yapti.

Panele, Bartin Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Cihat Çakir, Bilim, Teknoloji ve Sanayi Il Müdürü Birol Cangi, akademisyenler ve ögrenciler katildi.