Gemi Insaati Programi Ögrencileri Kendi Ürettikleri Kanolarla Yaristi

Yayın Tarihi : 13/06/2014

Bartin Üniversitesi Meslek Yüksekokulunun ahsap gemi yapim gelenegiyle ünlü Kurucasile’de egitim-ögretim faaliyetlerine devam eden Gemi Insaati Programi ögrencileri kano yarisi düzenledi. Gemi Dizayni ve Proje dersi kapsaminda kanolarini kendileri tasarlayip sonrasinda üretimini gerçeklestiren ögrenciler özgün tasarima sahip rengarenk kanolarla Kurucasile Limaninda yaristilar. Kurucasile halkinin da ilgiyle izledikleri yaris sonunda birinci olan gruba ödül verildi. Gruplar halinde çalismalarini sürdüren ögrencilere Gemi Insaati Programi ögretim elemanlari Ögr. Gör. Ahmet Fatih Yilmaz, Ögr. Gör. Serkan Altin ve Ögr. Gör. Sabri Alkan danismanlik yapti.

Ögrencilerin mesleki egitimin önemli ayagini olusturan uygulamali egitim yetilerini gelistirdiklerini belirten ögretim elemanlari halkin yogun ilgisiyle renkli geçen yarismanin Kurucasile halki ile ögrencilerimizin kaynasmasina katki sagladigini, bu yil birincisi düzenlenen faaliyetin daha da genisletilerek ulusal bir denizcilik festivaline dönüstürülüp geleneksel hale getirilmesi planlandigini söylediler.