BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

“Fidanlar Bartin Üniversitesi ile Büyüyecek”

Yayın Tarihi : 25/03/2016

Üniversitemiz ile Bartin Orman Isletme Müdürlügü isbirliginde “Dünya Ormancilik Günü ve Orman Haftasi” nedeniyle fidan dikim töreni gerçeklestirildi. Bartin Üniversitesi’nin yeni yerleskesi Kutlubey Kampüsü’nde gerçeklestirilen törende, dikilen 300 fidana künye takilarak, fidanlari diken protokol üyeleri, akademisyenler, üniversitenin idari yöneticileri, basin mensuplari ve ögrencilere sertifikalari verildi. Törenin açilis konusmasini yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, dikilen her fidaninin gelecek nesillere temiz ve yasanabilir bir dünya birakilmasinda katki saglayacagini söyledi. Rektör Kaplan, “Aslinda Bartin’imizin her tarafi ormanlik alanlarla kapli. Bu çok büyük zenginlik ve biz agaci mübarek sayan bir kültürden geliyoruz. Agaç bizim için, canlilar için ve tabiatin kendisi için vazgeçilmez bir zenginlik. Bu zenginligimize bugün bir zenginlik daha katiyoruz. Insallah 5 bin metrekarelik alanda diktigimiz agaçlarla kampüsümüz daha da güzel bir yapiya kavusmus olacak” dedi.

“Yapilan Çalismalar Ilimiz Için Bir Kazanim”

Rektör Kaplan, yeni kampüs alaninda devam eden çalismalar hakkinda da bilgi vererek “Üniversitemizin yeni yerleskesi Kutlubey Kampüsü’nde çalismalar devam ediyor. Sayisal Derslik Binasi’nda ögrencilerimiz ögrenimlerine devam ediyorlar. Önümüzdeki ögretim yilinda bazi fakültelerimizi Agdaci Kampüsü’nden Kutlubey Kampüsü’ne tasiyacagiz. Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu ve ona bagli spor tesisleri, Sözel Derslik Binasi, Edebiyat Fakültesi Idari Binasi, Mühendislik Fakültesi Idari Binasi ile lojmanlarin yapimi devam ediyor. Burada 5 bin kisinin ayni anda yararlanacagi modern bir yemekhane binasi tamamlanmak üzere. Hem üniversitemiz hem ilimiz için önemli bir insa çalismasi da kampüsümüzün karsisinda yapilan köprülü kavsak. Yakin zaman içerisinde açilisi yapilacak bu yapi da ilimiz için bir yenilik ve önemli bir kazanim olacak.” diye konustu.

“Agaçlarla Donatilmis, Çok Güzel Bir Kampüs Olusturuluyor”

Bartin Valisi Seyfettin Azizoglu da Bartin’daki ormancilik faaliyetleri hakkinda bilgiler vererek, “Bugün baharin müjdecisi Nevruz gününün arifesinde bulunmaktayiz. Bilim ögretilen Üniversitemizin kampüsünde Orman Haftasi münasebetiyle yapilan faaliyetlerimizin en güzelini yapmaktayiz. Üniversitemizin yeni kampüs alanina yeni agaçlar dikiyoruz. Bu kampüs yesilliklerle, agaçlarla donatilmis çok güzel bir egitim kampüsü haline gelecek. Türkiye’nin orman orani yüzde 28’lerde iken Bartin’in orman orani yüzde 55’in üzerindedir. Böyle anlamli etkinliklerle bu oran sürekli de artiyor.” seklinde konustu.

Her Fidana Künye, Her Katilimciya Sertifika

Yapilan konusmalarin ardindan katilimcilara sertifikalari dagitildi. Ardindan geçilen 5 bin metrekarelik fidan dikim alaninda Himalaya Sediri, Mavi Ladin, Japon Kadife Çami, Mavi Selvi, Dogula Dini, Sarkik Süs Kirazi, Süs Elmasi, Süs Erigi, Oya Agaci, Gümüsi Ihlamur türü agaçlar dikildi.