FARABI Kurum Koordinatörleri Toplantisi Van Yüzüncü Yil Üniversitesinde Yapildi.

Yayın Tarihi : 08/04/2010

YÖK Farabi Ofisi Uzmanlarinca katilimcilara Farabi programi ile ilgili bilgiler verilmis ve uygulamada karsilasilan sorunlarin giderilmesi amaciyla program kapsaminda yapilan degisikliklerden bahsedilmistir. Toplantida, bugüne kadar üniversiteler arasi ögrenci degisim hareketinin beklenen düzeye yakin oldugu, ancak ögretim üyesi degisim hareketinin beklenen seviyenin çok altinda gerçeklestigi vurgulanmis; ögretim üyelerinin degisiminde de artis beklendigi ifade edilmistir.

Farabi açilimi kapsaminda, Türk Cumhuriyetleri ile Balkan ve Orta Dogu ülkelerinin de program kapsamina alinmasinin planlandigi belirtilmistir.