Evlilik ve Aile Danismanligi Sertifika Programi

Yayın Tarihi : 26/03/2014
Evlilik ve Aile Danismanligi Sertifika Programinda basarili olan 12 kisiye sertifikalari törenle verildi. Törenin açilis konusmasini yapan Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Firdevs Günes, “ Geçen yil 15 evlilik ve aile danismani yetistirdik. Bu yil bu programin ikincisini düzenledik.” dedi. Aile ne kadar saglikli olursa toplumun da o kadar saglikli olacagini belirten Günes, “ Güçlü bir aile yapimiz ve kültür mirasimiz var. Bilgi çagi her seyi degistirdigi gibi aile yapimizi da degistiriyor. Iletisim teknolojileri aile içi iletisimi kolaylastiriyor fakat ayni iletisim teknolojileri aksamlari bizi birbirimizden uzaklastiriyor. Bu durumda aileyi güçlendirmemiz gerekiyor.” diye konustu.  Son zamanlarda ülkemizde bosanmalarda artis gözlendigine dikkat çeken Prof. Dr. Firdevs Günes, “ Bosanmalarda iletisim teknolojilerinin çok büyük etkisi var.  Bütün bunlarin üstesinden gelebilmek için ülkemizde evlilik ve aile danismanligina siddetle ihtiyaç var.” dedi.

Daha sonra konusan Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, “ Bu faaliyetler bizim sosyal sorumluluk faaliyetlerimiz kapsamindadir. Bu bakimdan böyle faaliyetleri fevkalade önemsiyoruz. Hele aile ve evlilik gibi toplumun temel dinamiklerini ilgilendiren konular çok daha önemli diye konustu. Konusmalarin ardindan 'Evlilik ve Aile Danismanligi' Programinda basarili olanlara Rektör Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Firdevs Günes, Egitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Çetin Semerci ve ögretim üyeleri tarafindan sertifikalari verildi.