BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Erkan Asçioglu Rektörümüzü ziyaret etti

Yayın Tarihi : 21/04/2011

 Arastirmaci-Yazar Erkan Ascioglu Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan’i ziyaret etti. Bartin’in tarihi ve folklorü hakkinda çalismalariyla taninan Bartin Halk Kültürü Arastirmacisi Erkan Asçioglu, “Eskiden Bartin’da sadece bir ortaokulumuz vardi. Bartinlilar lise okumak için baska sehirlere giderdi. Simdi ise sehrimizde bir üniversitenin olmasi biz eski Bartinlilar için bir hayalin gerçeklesmesi oldu.” dedi. Bununla birlikte Üniversitemizin basarilarinin kendilerini mutlu ettigini belirten Asçioglu, bu gelismelerde Rektörümüzün payinin büyük oldugunu ve Bartin’imizin geleceginin parlak oldugunu söyledi.

Ziyarette Üniversitemizin yeni açilan fakültelerini ve yurt disinda gerçeklestirdigi açilimlari dile getiren Rektör Kaplan, Üniversitemizde her hafta etkinlik düzenlendigini, Üniversitemizi hem evrensel bir üniversite haline getirmeye çalistigini hem de kurulacak olan yeni kampüsü fark yaratacak sekilde tasarlayarak Türkiye’de bir ilki gerçeklestireceklerini belirtti.

Daha sonra Erkan Asçioglu Rektörümüze Bartin’in tarihî, sosyal, kültürel, siyasi ve sanayi hayatini detaylariyla içeren “"Bartin’da Tarih”", "Kurtulus Savasinda Bartin" ve "Bartin’in Kökleri" adli kitaplarini hediye etti. Nazik ziyaretinden ötürü Erkan Asçioglu’na tesekkür eden Rektör Kaplan, Asçioglu’na hediyesini takdim etti.