BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

“Engelsiz Yasam” Paneli Gerçeklestirildi

Yayın Tarihi : 04/12/2015

Üniversitemiz Engelli Ögrenci Birimi Koordinatörlügü tarafindan Dünya Engelliler Günü nedeniyle “Engelsiz Yasam Paneli” gerçeklestirildi. Farkli fakültelerden ögrencilerin ögrenim gördükleri alanlarla iliskili olarak engellilerin yasadiklari sorunlari ve çözüm yaklasimlarini anlatti. Etkinlikte konusan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan “Biz insan olarak irademiz sayesinde gerçeklestirebilecegimiz seylerden sorumluyuz. Evrensel bir gerçeklik ve insan yetkinligi disimizda gerçeklesen seylerde de insani davranislarimizi gelistirmeliyiz. Üzerimize düsenleri her konuda oldugu gibi engellilere yaklasimimiz noktasinda da yapmaliyiz.” dedi.

Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan

Duygusal Anlar Yasandi

Ögrencilerinin verdigi panelin oturum baskanligini Gamze Demirel yaparken, Harun Torun “Engellilerin Egitimi”, “Aslihan Yetis “Engellilerin Toplumsal Hayattaki Yeri”, Yigit Kaan Tuncer “Islam’da Engelliler ve Engelli Sahabeler” ve Betül Ayhan ise “Engellilerde Beden Egitimi ve Spor” adli sunumlarini yapti. Ayhan’in Down sendromlu kardesi Yildiz’i da anlattigi sunum sirasinda duygusal anlar yasandi.

Kendilerini Engellilerin Yerine Koydular

Dünya Engeliler günü nedeniyle Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu tarafindan da turnuvalar düzenlendi. Goalball turnuvasinda ögrenciler görme engelliler tarafindan oynanan oyunda birbirleriyle yaristilar. Gözlerini göz bantlariyla kapatan ögrenciler, içinde zil olan topun sesini takip ederek kendi kalelerine gelmesine engel oldular.
Ögrencilerin bir günlügüne engelli olarak onlarin ruh halini yasamaya çalistigi diger bir etkinlikte voleybol turnuvasi oldu. Bu turnuvaya katilan ögrenciler ise kendilerini fiziksel engellilerin yerine koyarak, oyunu ayakta degil oturarak oynadi. Turnuvalarda takimlar dereceye girebilmek için kiyasiya yaristi.