Elli Yil Öncesinin Mantigi Ile Ögretmen Yetismiyor

Yayın Tarihi : 28/11/2013

Bartin Üniversitesi Egitim Fakültesi tarafindan düzenlenen Ögretmenler Günü kutlama programinda “Ögretmen Egitiminde Nitelik” konulu bir konusma yapan Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Firdevs Günes, “Artik 50 yil öncesinin mantigi ile ögretmen yetistirilmiyor.” dedi.  1940’li yillarda köy kalkindirmacisi, 1960’li yillarda her seyi bilen ögretmen, günümüzde ise ögrenen ögretmen anlayisinin hâkim oldugunu belirten Prof. Dr. Firdevs Günes, “Günümüzde ögretmenden köy önderi, toplum kalkindirmacisi, saglikçi, devletin köydeki elemani olma gibi özellikler beklenmiyor. Türkiye’de artik köy kalmadi, nüfusun %76’si kentli. Bundan elli yil öncesinin felsefesiyle ögretmen yetistirilmiyor.” açiklamasinda bulundu.

Bartin Üniversitesi konferans salonunda düzenlenen etkinlik, Egitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü ögretim elemanlarinin yönettigi koronun konseri ile sona erdi. Etkinlige Il Jandarma Komutani Jan. Alb. Alaaddin Karsavuran, Emniyet Müdürü Mehmet Altinok, Orman Fakültesi Dekani Prof. Dr. Selman Karayilmazlar, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Selma Çelikyay, Egitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Çetin Semerci, ögretim üyeleri ve ögrenciler katildi.