BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Egitim Bilimleri Enstitüsü Ilk Mezunlarini Verdi

Yayın Tarihi : 20/01/2015

Bartin Üniversitesi Egitim Bilimleri Enstitüsü Egitim Bilimleri Anabilim Dali Egitim Programlari ve Ögretim Tezsiz Yüksek Lisans Programinda ögrenim gören 12 ögrenci mezun oldu. Egitim Bilimleri Enstitüsünün ilk mezunlarini verdigi törende ögrenciler adina konusan Songül Sert, kazandiklari akademik donanimin ayni zamanda ögrencilerinin de egitim yasantilarini olumlu yönde etkileyecegini belirtti. Daha sonra konusan Egitim Bilimleri Anabilim Dali Baskani Doç. Dr. Nuriye Semerci, mezunlardan ulusal ve evrensel degerleri dikkate alarak etik ilkelerine dayali bir yol çizmelerini diledi.

Törende Ögrenciler Adina Konusan Songül Sert

Doç.Dr. Nuriye Semerci

Amacimiz ögretmenligi daha popüler ve daha saygin bir meslek haline getirmektir

Törenin açilis konusmasini yapan Egitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Çetin Semerci, “Ögretmenlik mesleginin sayginligini daha çok artirmaya çalisiyoruz. Bartin’da ögretmenlerimizin yüksek lisans yapma orani yüzde 3,3’tür. Bugün 12 ögretmenimizi mezun ederek bu orani yüzde 3,9’a çikardik. Türkiye’de ögretmenlerimizin yüksek lisans yapma orani yüzde 7’dir. Bu oran Avusturya’da yüzde 59, Belçika’da yüzde 84, Polonya’da yüzde 94, Slovakya’da yüzde 96, Finlandiya’da yüzde 100’dür. Çünkü Finlandiya’da hiçbir ögretmen yüksek lisans yapmadan atanamamaktadir. Bu ülkelerde ögretmenlik meslegi hekimlikten ve rahiplikten daha popüler bir meslektir. Burada amacimiz ögretmenligi daha popüler ve daha saygin bir meslek haline getirmektir.

Prof.Dr. Çetin Semerci Egitim Bilimleri Enstitü Müdürü

Tezsiz yüksek lisansin ülkemizde yetisen insan gücünü artirmak adina son derece güzel bir uygulama oldugunu belirten Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, “Enstitümüzün en güzel tarafi bölgemizde yüksek düzeyde egitime imkani saglamasidir.” dedi. Ögretmenlere görevlerini layikiyla yapmadiklarinda meslegin sayginliginin düsecegini belirten Rektör Kaplan, “Ögretmenler, insan yetistirmek için yola çikmis ve bu noktada yerine göre türlü fedakârliklari göze alan insanlardir.” diye konustu.

Prof.Dr. Ramazan Kaplan Bartin Üniversitesi Rektörü

Bartin Valisi Seyfettin Azizoglu, “Eger bütün insanlar bir çarkin dislisiyse, ögretmenlerimiz bu çarki hareket ettiren bastaki kisilerdir. Ögretmenler bu çarki çevirdikçe ülkemiz o kadar çok gelisecektir.” dedi. Törende Bartin Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi ögrencileri ve ögretmenleri konser verdi. Konser sonrasinda mezunlara diplomalari verildi.

Seyfettin Azizoglu Bartin Valisi