Egiticilerin Egitimi Sertifika Töreni Düzenlendi

Yayın Tarihi : 09/04/2013

Bartin Üniversitesi Egitim Fakültesinin düzenledigi Egiticilerin Egitimi Seminerlerine katilan ögretim elemanlarina sertifikalari törenle takdim edildi. Törenin açilis konusmasini yapan Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Firdevs Günes, “Üniversitelerin gelisiminde arastirma, üretim, yayin gibi çalismalarin yaninda egitim çalismalari da önemli olmaktadir. Nitelikli bir egitim için egiticilerin ögretim becerilerinin gelistirilmesi, ögrenme materyalleri ve ortamlarinin zenginlestirilmesi, yasam boyu ögrenme becerilerinin kazandirilmasi çalismalarina agirlik verilmelidir. Bu anlayis, Üniversitemizin 2013-2017 Dönemi Stratejik Plani’nda öngörülen hedeflerden biridir. Bu amaçla üniversitemizde görevli basta yardimci doçent, arastirma görevlisi, ögretim görevlisi ve okutmanlara yönelik olmak üzere, bütün katilimcilara açik Egiticilerin Egitimi Semineri'nin yapilmasi, konuyla ilgili yayin ve dokümanlarin paylasilmasi planlanmistir. Programin temel amaci ögretim elemanlarinin, ‘egiticilik’ rollerine dikkatlerini çekmek, bilgi ve becerilerini zenginlestirmektir.” diye konustu. 19-20 Mart ve 26-27 Mart 2013 tarihlerinde gerçeklestirilen seminerde; Prof. Dr. Firdevs Günes, Egitimde Günümüz Gelismeleri; Yrd. Doç. Dr. Fatma Ünal, Program Gelistirme ve Ögretim; Doç. Dr. Nuriye Semerci, Ögretim Ilke ve Yöntemleri; Yrd. Doç. Dr. Ayse Derya Isik, Materyal Gelistirme ve Kullanma; Doç. Dr. Çetin Semerci, Ölçme ve Degerlendirme Teknikleri konularinda egitim verdi.

Daha sonra konusan Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, “Hayat boyu ögrenme, son yillarda hayatimizda çok önemli bir yer tutmaya basladi. Bu bakimdan biz üniversite olarak, millet olarak gelecegimizi saglam kurma noktasinda bilginin ve teknolojinin bütün nimetlerinden yararlanmaliyiz.” dedi.