Efsane Futbolcu Üniversitemizdeydi

Yayın Tarihi : 09/05/2013

Türk futbolunun yetistirdigi en büyük golcülerden biri olan Tanju Çolak, Bartin Üniversitesinde ögrencilerle bulustu. Çolak, Bafra’nin köyünden Avrupa gol kralligina giden yolculugunu anlatti. Bartin Üniversitesi Spor Kulübünün davetlisi olarak ögrencilerle bir araya gelen Tanju Çolak, ögrencilerin sorularina verdigi esprili cevaplarla da dinleyenleri güldürdü. Çolak, “Ben su anda futbolcu olsam Fernandes, Alex, Drogba ve Burak Yilmaz’la oynamak isterdim.” dedi. Burak Yilmaz'in iyi bir golcü olmadigini, ancak kendisini çok iyi gelistirdigini belirten Çolak, Burak'in kazanilan sampiyonlukta büyük pay sahibi olduguna dikkat çekti. Tanju Çolak, “Burak Yilmaz, iyi bir golcü degildir; ama kendisini asmis bir futbolcudur. Burak Yilmaz’in bugün Galatasaray’in sampiyonlugunda büyük payi vardir.” açiklamasini yapti. Ögrencilerin, hangi takimda futbol oynamak istedigini sormasi üzerine Tanju Çolak, “Real Madrid’de oynamak isterdim.” dedi. Söylesinin sonunda Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Kul tarafindan Tanju Çolak’a plaket verildi.