‘EDUROAM’la internetiniz hiç kesilmesin

Yayın Tarihi : 09/11/2018
Üniversitemiz öğrencileri ve personeli ‘EDUROAM’ ile kullanıcı adı ve şifrelerini girerek hem üniversitemizde hem ‘EDUROAM’ üyesi onlarca eğitim kurumunda internete ücretsiz ve hızlı bir şekilde bağlanabiliyor.

Üniversitemizin de üyesi olduğu Education Roaming kelimelerinin kısaltması olan ‘EDUROAM’ internete ulaşmada büyük kolaylık sağlıyor. Bu ağın kullanımı için öğrencilerin kullanıcı adları (ogrencino@webmail.bartin.edu.tr) ve şifrelerini girmeleri yetiyor.

İlk defa giriş yapacak olan öğrencilerimiz için Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaraları geçici şifre olarak belirlendi. Öğrencilerimiz BU-OGRENCI ekranından “Şifre değişikliği için tıklayınız” linkine ya da “https://webmail.bartin.edu.tr”  adresine bir kere giriş yaparak şifrelerinin en az 8 karakterli, en az birer tane küçük harf, büyük harf ve rakam bulunacak şekilde değiştirmeleri gerekiyor.

Üniversitemiz personeli ise kurumsal e-posta adresleri ve şifreleri ile EDUROAM ağına bağlanabiliyorlar.
Android işletim sistemlerinde ve iOS işletim sistemlerinde farklı ayarlar yapılarak bu ağa dâhil olunabiliyor. Bu ayarlar  “http://eduroam.bartin.edu.tr” adresinden öğrenilebileceği gibi aşağıdaki bağlantıları verilen videolarda detaylı bir şekilde anlatılıyor.

Android işletim sistemi için  tıklayınız

iOS işletim sistemi için tıklayınız