BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Dünya Şampiyonu Burhan Akbudak, Rektör Uzun’u ziyaret etti

Yayın Tarihi : 22/11/2022
Bartın Üniversitesi (BARÜ) Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi milli sporcu Burhan Akbudak, Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun’u ziyaret etti.

Kariyerinde sayısız başarıya imza atan ve en son Sırbistan’da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonasında grekoromen stil 82 kiloda birincilik kürsüne çıkan Bartın Üniversitesi (BARÜ) öğrencisi, milli sporcu Burhan Akbudak, Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun’u ziyaret etti.

Ziyarette, BARÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Demirhan ile Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Ayça Genç ve Doç. Dr. Fatih Yaşartürk de yer aldı.
Önümüzdeki döneme dair çalışmalarına ara vermeden devam ettiğini ifade eden Akbudak, “Antrenörlerimin ve değerli hocalarımın destekleriyle yeni şampiyonalara en iyi şekilde hazırlanıyorum. Her dönem daha iyi olmak, üniversitemi ve ülkemi en iyi şekilde temsil etmek için gayret gösteriyorum” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Uzun ise BARÜ’lü sporcuların her platformda ülkemizi ve üniversitelerini gururla temsil ettiklerini ifade etti.
Rektör Uzun, “Milli sporcuların tercih ettiği bir yükseköğretim kurumu olan Üniversitemiz, milli sporcularının yüksek gayretleri neticesinde madalya sayısını sürdürülebilir bir şekilde artırmaktadır. Bu sporcular arasında yer alan Burhan Akbudak da madalyalarına her geçen gün bir yenisini ekliyor. Genç sporcumuz son olarak Sırbistan’da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonasında altın madalyaya uzanarak kendisini tekrar kanıtlamış oldu. Kendisini bir kez daha kutluyor başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.

Alınan madalyaların tesadüf olmadığını da kaydeden Rektör Uzun, “Türk Sporuna değer katma yolunda gösterdiğimiz gayretlerin sonucunda Spor Bilimleri Fakültemiz bir cazibe merkezi haline geldi. Elbette burada sadece konu fiziki imkânlar değil. Bunun yanında insan kaynağı da çok önemli. Uzun yıllardır Spor Bilimleri Fakültemiz adından ve başarılarından söz ettiriyorsa burada değerli akademik ve idari insan kaynağımızın çok büyük emekleri var. Bu takım çalışmasını ortaya koyan, sporcularımızın ve öğrencimizin daima yanlarında olan başta Dekanımız Prof. Dr. Bilal Demirhan olmak üzere tüm bileşenlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

SON Haberler

  • Azerbaycan Milletvekili Hamzayev’den Rektör Uzun’a ziyaret

  • BARÜ’de her 20 öğrenciden biri proje üretti

  • BARÜ’nün projesiyle plastikteki zararlı maddelere karşı yeni önlemler araştırılacak

  • BARÜ, ‘Geleceğin mimarları olacak çocukları’ yarınlara hazırlayacak

  • BARÜ’de farklı yönleriyle 18 Mart Çanakkale Zaferi konuşuldu

  • BARÜ’de “Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası” kutlandı

  • BARÜ ailesi iftar sofrasında buluştu

  • Rektör Uzun, şampiyon öğrencilerle bir araya geldi

  • BARÜ’de kuruluşunun 176. yılında Öğretmen Okulları anlatıldı

  • Bartın’da kuraklığa karşı yeşil çatı uygulamaları yapılacak