“Dünya Pi Günü” Kutlandi

Yayın Tarihi : 18/03/2015

Dünyada 1988 yilindan bu yana kutlanan “Dünya Pi Günü” Bartin Üniversitesi Egitim Fakültesi tarafindan çesitli etkinliklerle kutlandi. Üniversitenin konferans salonunda düzenlenen programin açilisinda konusan Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Firdevs Günes, matematigin hayatimizin her alanda önemli bir yer kapladigini belirterek “Çagimizda her sey çok hizli ilerliyor. Her seyin yenilendigi gibi bilgi de yenileniyor, beceriler gelisiyor. Bu süreçte matematigi iyi anlayan ve iyi yorumlayan elemanlar yetistirmek zorundayiz. Matematigi hayatin her alaninda görmek mümkün. Notalarin dizilisiyle müzikte, sekillerin dizilisiyle görsel sanatlarda ve diger tüm alanlarda matematik karsimiza çikiyor. Galileo, ‘Doga, matematik diliyle düzenlenmistir.’ diyor. Bu da matematiksiz bir disiplin olmayacagini gösteriyor.” dedi.

Matematikle Müzigi Birlestirdi

Yapilan konusmalarin ardindan Egitim Fakültesi ögrencileri, etkinlik kapsaminda bazi programlar gerçeklestirdi. Ilk olarak, ögrenciler sahnelendirdigi “Parantez Köy” isimli tiyatro oyunuyla sayisal kavramlar üzerinden matematigin önemine dikkat çekti. Ardindan program, matematigin hayatimizdaki yerini anlatan kisa film gösterimi, röportajlar ve siir dinletisiyle devam etti. Etkinlikte en büyük ilgiyi ise, Matematik Ögretmenligi ikinci sinif ögrencisi Pinar Vural, pi sayisi için besteledigi parçayi seslendirmesiyle çekti. Vural’in gitarla seslendirdigi parça, katilimcilar tarafindan büyük ilgi gördü.