Dünya Miras Listesi ve Kültürel Peyzajlar Konusuldu

Yayın Tarihi : 03/12/2014

Kadir Has Üniversitesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Yonca Kösebay Erkan tarafindan “Dünya Miras Listesi ve Kültürel Peyzajlar“ konulu bir konferans verildi.  Bartin Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü tarafindan düzenlenen konferansta Doç. Dr. Yonca Kösebay Erkan, kültürel peyzaj kavrami, insanin doga ile etkilesimi, kültürel peyzaj kategorileri, üstün evrensel deger, dünya miras listesinde yer almanin ölçütleri, tarihi kentsel peyzaj yaklasiminin uygulamasindaki kritik adimlar hakkinda konustu.

Konferansa Islami Ilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Yakup Civelek, Egitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Çetin Semerci, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Selma Çelikyay, Il Kültür ve Turizm Müdür Yardimcisi Aysegül Yayli katildi.