“Dünya Felsefe Günü” kutlandı

Yayın Tarihi : 16/11/2017

Üniversitemiz Felsefe Kulübü tarafından “Dünya Felsefe Günü” dolayısıyla düzenlenen programda Kozcağız Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri katıldı. Burada konuşan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Yazıcı üniversitelerin şehirden, bölgeden ve ülkeden bağımsız düşünülemeyeceğini bilimsel çalışmalar ile edinilen öğretilerin insanlığın hizmetine sunulduğunu ifade etti. Yazıcı, Felsefenin de bu noktada önemine vurgu yaparak “Felsefe salt teorik bir alan olarak görülmemesi gerekiyor. Uygulamada da çok önemli faydalar edinilebilir. Bu noktada Üniversitemiz güzel bir etkinlik örneği sunmuş ve liseden öğrenci arkadaşlarımızı ağırlamaktadır. Bu tür etkinliklerin artarak devam etmesi gerekmektedir” dedi.

Kozcağız Çok Programlı Anadolu Lisesi’nin Okul Müdürü Ender Işıkkent ise Üniversite ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilen bu etkinlikten memnuniyetlerini dile getirdi.

Ardından Kozcağız Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri Felsefe Grubu Öğretmeni Bahtışen Çay ile beraber hazırlanan stantları gezerek, Felsefe Kulübü öğrencilerinden bilgi aldı. Düşünmenin ve sorgulamanın öneminin vurgulandığı etkinlik sonrası lise öğrencilerine Kutlubey Kampüsü de gezdirilerek, bölümlerle ilgili soruları cevaplandırıldı.

Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü