“Dünya Arapça Günü” Kutlandi

Yayın Tarihi : 21/12/2015

Üniversitemiz Islami Ilimler Fakültesi tarafindan, “18 Aralik Dünya Arapça Günü” paneli gerçeklestirildi. Kur’an-i Kerim tilavetiyle baslayan panelde, Dünya’nin farkli bölgelerinde 500 milyonu askin insanin ana dili olan Arapça dilinin önemi konusuldu. Etkinligin açilis konusmasini yapan Islami Ilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Yakup Civelek, Arapçanin her seyden önce Kur’an-i Kerim dili olmasi nedeniyle önemli oldugunu vurgulayarak “18 Aralik günü Birlesmis Milletler tarafindan “Dünya Arapça Günü” olarak ilan edilmistir. Arapça 25’e yakin devlette resmi dil olarak kullanilmaktadir. Bunun yaninda Arapça, Birlesmis Milletlerin de altinci dilidir. Bizim gibi Arapça ile yakindan ilgilenen milletleri de koyarsak, bir milyara yakin insanin Arapça ile anlastigini söyleyebiliriz. Arapça kökenli kelimeler Türkçemizde yer almaktadir. Sadece Türkçede degil Hintçe, Farsça, Ingilizce, Almanca gibi birçok dilde de bu etkiye rastlanabilir. Ayni zamanda Arapça, Kur’an-i Kerim’in dili olmasi nedeniyle de önemli bir yere sahiptir.” dedi.
Ardindan geçilen panelin oturum baskanligini Dekan Civelek yapti. Farkli üniversitelerden ögretim üyelerinin katildigi panelistlerden Prof. Dr. Sadi Çögenli, Prof. Dr. Soner Gündüzöz ve Yrd. Doç. Dr. Necati Avci “18 Aralik Dünya Arapça Günü” ile ilgili sunumlarini gerçeklestirdi.
Gerçeklestirilen etkinlik karsilikli soru cevaplarin alinmasiyla son buldu.