Dr. Yusuf Kaplan Bartin Üniversitesinde “Medeniyet Fikri ve Öncü Kusaklar”i Konustu

Yayın Tarihi : 29/12/2014

Bartin Üniversitesinde Yeni Safak gazetesi yazari ve Bilgi Üniversitesi Ögretim Üyesi Dr. Yusuf Kaplan tarafindan Medeniyet Fikri ve Öncü Kusaklar konulu bir konferans verildi. Sosyoloji Kulübü tarafindan düzenlenen etkinlige Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Islami Ilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Yakup Civelek, Orman Fakültesi Dekani Prof. Dr. Selman Karayilmazlar, Il Saglik Müdürü Dr. Dursun Koç, Il Halk Sagligi Müdürü Ahmet Demir, Tarim Gida ve Hayvancilik Müdürü Abdülsettar Bayram, ögretim üyeleri ve ögrenciler katildi.

Bati uygarliginin ontolojisinin (varlik felsefesi) olmadigini belirten Dr. Yusuf Kaplan, “Bati uygarligi epistemoloji (bilgi felsefesi) üzerine kurulmustur. Insanligin yasadigi bütün felaketlerin gerisinde yatan hikâye burada gizlidir. Insanligin karsi karsiya kaldigi felaketlerin kökenini burasi olusturur. Bati uygarliginin ontolojisi yoktur. Sokrat’la birlikte bu is bitmistir. Modernlik hakikatin yitirilmesidir. Postmodernlik ise hakikatin yitirildigi hakikatinin yitirilmesidir.” diye konustu.

Prof.Dr. Ramazan Kaplan Bartin Üniversitesi Rektörü