BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Dördüncü Mezunlarimizi Ugurladik.

Yayın Tarihi : 13/06/2012

Bartin Üniversitesinde dördüncü mezuniyet coskusu yasandi. Mezuniyet için bir araya gelen ögrenciler, cosku ve hüznü bir arada yasadi. 221’i Orman Fakültesi, 537’si Meslek Yüksekokulu ögrencisi olmak üzere toplam 758 ögrenci mezun oldu. Törene Bartin Valisi Isa Küçük, AK Parti Bartin Milletvekili Yilmaz Tunç, CHP Bartin Milletvekili Riza Yalçinkaya, Cumhuriyet Bassavcisi Saban Yilmaz, Bartin Belediye Baskan Vekili Hüseyin Fahri Firincioglu, Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Aydin, Bartin Il Emniyet Müdürü Mehmet Altinok, Il Jandama Komutani Jan. Alb. Vahdet Yildirim, Rektör Yardimcilari, ögretim üyeleri ve ögrenci velileri katildi.

Tören, Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan’in önderliginde yapilan kortej yürüyüsü ile basladi. Saygi durusu yapilarak Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan Ankara Büyüksehir Belediyesi Mehter Grubu ve Bartin Üniversitesi Halk Oyunlari ekibinin gösterileri törene renk katti.

Törenin açilis konusmasini yapan Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan sunlari söyledi: “ 2008 yilinda kurulan Üniversitemiz, dördüncü kurulus yilini idrak etmektedir. Üniversite gibi, kurumsal geleneklerinin olusmasi ve köklesmesi, uzun yillara ihtiyaç duyan kurumlar açisindan, dört yillik bir geçmis, çok kisa bir zaman dilimidir. Bununla birlikte, geride biraktigimiz dört yil içinde, akademik ve idari kadromuzu zenginlestirdik. Yeni akademik birimler kurup ögretime açtik. Her yeni ögretim yilinda sayilari büyük oranlarda artan ögrencilerimizi, ülkemizin beyin gücü sermayesine kazandirdik. Gerçeklestirdigimiz sosyal, bilimsel ve kültürel faaliyetlerle hem kendi iç dinamiklerimizi gelistirdik hem de bölgemizin bu çerçevedeki gereksinimlerini karsilamayi görev edindik.” 

Önümüzdeki Ögretim Yilinda, Kademe Kademe Yeni Kampüsümüzde Ögretim Faaliyetlerini Sürdürmeye Baslayacagiz
Yeni kampüs alani hakkinda bilgiler veren Rektör Kaplan, “Memnuniyetle ifade ediyorum ki, geçen dört yilimiz Üniversitemiz için çok verimli geçmistir. Kurulus asamasindaki en önemli basarilarimizdan biri, hiç süphesiz, bölgesel ve bürokratik çerçevedeki zorluklarina ragmen, 1171 dönümlük yeni kampüs alanimizin belirlenmis olmasidir. Bu konuda yalnizca bir fikir vermesi bakimindan bir ayrintiyi sizlerle paylasmak istiyorum. Yeni kampüs alanimizin 471 dönümlük kismi, 1837 hak sahibi ile yürütülen görüsmeler sonucunda kamulastirilmistir. Bu süreçte, siyasi görüsü ve konumu ne olursa olsun, mükemmel bir birlik örnegi veren siyasi kadrolarla, ilimiz bürokrasisinde çalisan bütün ilgililere candan tesekkür ediyorum. Bartin'in geleceginin söz konusu oldugu her durumda, bu birlikteligin hep devam etmesini içtenlikle diliyorum. Yeni kampüs alanimizda yapimi devam etmekte olan Merkezî Laboratuvarimiz, birkaç ay sonra bitirilmis olacaktir. Sayisal derslik ile 1 nolu trafo binasi ve dagitim merkezi insaatina baslanmistir ve bu yapilar, 2013 Agustos ayinda teslim edilecektir. Böylece, önümüzdeki ögretim yilindan itibaren kademe kademe yeni kampüsümüzde ögretim faaliyetlerini sürdürmeye baslamis olacagiz. TOKI ile yaptigimiz anlasma çerçevesinde, I. Etapta, sözel derslik binasi, Edebiyat Fakültesi idari binasi, Mühendislik Fakültesi idari binasi, ögrenci ve personel yemekhane binasi; II. Etapta, Yapi Isleri ve Teknik Dairesi Baskanligi binasi, 2 nolu trafo ve jenaratör binasi, itfaiye binasi, atölye ve garaj binasi, mediko-sosyal binasi olmak üzere toplam 50.832 m2 kapali alan yapimi gerçeklestirilecektir.

Önümüzdeki akademik yil, ögrenci sayisinin 7000’lere ulasacagini tahmin ediyoruz.
Önümüzdeki akademik yilda, 870 ön lisans ögrencisi, 1795 lisans ögrencisi ve 180 özel yetenek sinavi ile alinan ögrenci olmak üzere, toplam 2845 kontenjan belirlenmistir. Buna göre, su anda 5310 olan ögrenci sayimizin 7000 dolayinda olacagini tahmin etmekteyiz. Mezun konumdaki ögrenci sayimiz 758'dir. Bunlarin 221’i lisans, 537'si ön lisans ögrencisidir. 81 ilimizden ögrenci tercihinin yapildigi Üniversitemizde, 548 Bartin dogumlu ögrencimiz bulunmaktadir. Her geçen yil artan ögrenci sayimiza paralel olarak derslik ihtiyacimiz da artmaktadir ve ilimizde bu amaçla kullanacagimiz bir yapi da yoktur. Dernek mülkiyetinde olan ve önceki yillarda Cumhuriyet Lisesi olarak kullanilan binanin Üniversitemize tahsis edilmesinde anlayisli tutum ve özverili davranislari nedeniyle, dernek yöneticilerine, çocuklari bu okula devam eden ögrenci velilerine ve bu okul ögrencilerimize, sürecin olumlu sonuçlanmasi hususundaki çabalari için Sayin Valimize gönülden tesekkür ediyorum.

Ögrencilerimizin barinma ihtiyaci konusunda daha duyarli ve anlayisli olalim
Derslik ihtiyacimizi, yeni kampüsümüze geçinceye kadar, prefabrik yapilarla karsilamaya çalisacagiz ve bu yapilardan ilkinin insasina baslanmistir. Ögrencilerimiz bakimindan barinma ve yurt ihtiyaci önemli bir sorun olmaya devam etmektedir. Bu konuda, kendileri de ögrenci yetistiren ana babalarla ilimiz halkina seslenmek istiyorum. Elbette, mülkünüzü kiraya vererek kazanç saglayacaksiniz. Ancak ögrencilerimizin barinma ihtiyaci konusunda daha duyarli ve anlayisli olalim. Insani ölçüyü unutmayalim. Insana yapilan yatirimin, birkaç bin liralik kira gelirinden çok daha önemli oldugunu düsünelim. Sehrimizde misafir olarak bulunan ögrencilerimizi gücendirmeden kazanmanin yollarini arayalim. Bugün, can parçaniz olan yavrularinizin yeni bir basarisini görmekle duydugunuz mutluluk ve sevinciniz büyüktür. Sevincinizi paylasiyorum. Büyük fedakârliklarla yetistirip bugünlere getirdiginiz yavrularinizin, bütün ömrünüz boyunca daima basari ve mutluluk haberlerini almanizi temenni ediyorum. Sizleri bütün kalbimle kutluyor, saglikli ve uzun bir ömür diliyorum.” dedi.