BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Doga Temelli Sürdürülebilir Turizm Projeleri Konusuldu

Yayın Tarihi : 01/10/2014
arafindan “Doga Temelli Sürdürülebilir Turizm - Bartin Için Projeler” adli seminer düzenlendi. Açilis konusmasini yapan Orman Fakültesi Dekani Prof. Dr. Selman Karayilmazlar, “ Fakültemiz ile Avrupa Doga Koruma Merkezi (ECNC) arasinda bir mutabakat imzalamistik. Bu isbirligi sayesinde ülkemizdeki ve bölgemizdeki projelere fakültemiz uzmanlarinin katiliminin saglanacagini ve arastirmalar için Avrupa Doga Koruma Merkezinden destek alacagimizi bildirmistik.  Bu süreç içinde çalisma ortakligimizin ilk ürünü olarak ECNC’nin belediyelerle yürüttügü kaliteli destinasyon projesine Bartin, Amasra ve Ulus belediyelerinin de katilmasini sagladik. Kurucasile Belediyesinin de bu projeye katilmasini bekliyoruz.” dedi.

Daha sonra konusan Bartin Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Azize Toper Kaygin çalismada emegi geçenlere tesekkür etti. Daha sonra Orman Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Erdogan Atmis yönetiminde Avrupa Doga Koruma Merkezinden Peter van der Goot ile ECNC Kapasite Gelistirme ve Paydaslar Birimi Yöneticisi Aysegül Çil, Orman Fakültesi Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sevgi Görmüs tarafindan kaliteli destinasyon projeleri konusunda sunum yapti. Sunumlarin ardindan kaliteli destinasyon projesine katilan belediye baskanlarina belgeleri verildi.

“Küre Daglari Milli Parki Bartin Bölümünde Eko Turizm Potansiyeli  Belirlenerek Köy Tasarim Rehberlerinin Üretilmesi” adli BAKKA projesi kapsaminda gerçeklestirilen seminere Vali Vekili Osman Altin, Belediye Baskani Cemal Akin, Ulus Belediye Baskani Hasan Hüseyin Uzun, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Azize Toper Kaygin, Orman Fakültesi Dekani Prof. Dr. Selman Karayilmazlar , Orman Isletme Müdürü Selahattin Yanik, Küre Daglari Milli Park Müdürü Ahat Deliorman katildi.

Rektör Vekili Prof. Dr. Azize Toper KAYGIN

Orman Fakültesi Dekani Prof.Dr. Selman KARAYILMAZLAR

Avrupa Doga Koruma Merkezinden Peter Van Der GOOT

Prof. Dr. Erdogan ATMIS

Orman Fakültesi Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sevgi GÖRMÜS

ECNC Kapasite Gelistirme ve Paydaslar Birimi Yöneticisi Aysegül ÇIL