BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Doç. Dr. Selma Çelikyay, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlügüne Atandi.

Yayın Tarihi : 30/10/2012

Bartin Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlügüne, Orman Fakültesi Peyzaj Mimarligi Bölüm Baskan Yardimcisi Doç. Dr. Selma Çelikyay atandi. Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ali Naci Tankut’un rektör yardimciligina atanmasinin ardindan Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlügüne Doç. Dr. Selma Çelikyay atandi. Yapilan devir teslim törenine Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Azize Toper Kaygin ile Prof. Dr. Ali Naci Tankut, dekanlar, yüksekokul ve enstitü müdürleri katildi.

1958 yilinda Bartin’da dogan Doç. Dr. Selma Çelikyay; ilk ve orta ögrenimini Bartin’da, lise ögrenimini Istanbul Kandilli Kiz Lisesinde tamamladi. 1981 yilinda Istanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlik Akademisi Mimarlik Bölümünden mezun olduktan sonra, Çelikyay Mimarlik Bürosunu kurdu. 1982-1988 yillarinda Bartin Belediyesi Fen Isleri Müdürlügünde mimar ve müdür vekili olarak görev yapti. 1988-1996 yillari arasinda Saglik Bakanligi Hudut ve Sahiller Saglik Genel Müdürlügü Teknik Bürosunda mimar olarak çalisti. 1995 yilinda Mimar Sinan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Sehir ve Bölge Planlama Anabilim Dali Kentsel Tasarim Programinda yüksek lisans egitimini tamamladiktan sonra, 1996 yilinda Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Bartin Orman Fakültesi Peyzaj Mimarligi Bölümünde ögretim görevlisi olarak çalismaya basladi. 2005 yilinda Yildiz Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Sehir ve Bölge Planlama Anabilim Dali Sehir Planlama Programinda doktora egitimini tamamlayan Selma Çelikyay, 2006 yilinda yardimci doçent, 4 Ekim 2012 tarihinde de doçent unvani aldi.

1999 yilinda Peyzaj Mimarligi Bölüm Baskan Yardimciligi ve 2007-2010 yillari arasinda Orman Fakültesi Dekan Yardimciligi görevlerini yürüttü. Halen Peyzaj Mimarligi Bölüm Baskan Yardimciligi ile Peyzaj Planlama ve Tasarim Anabilim Dali Baskanligi görevlerini yürüten Doç. Dr. Selma Çelikyay’in “Kentsel Sit Alanlarinda Tasarim Yönlendiricileri, Bartin Örnegi” konulu yüksek lisans tezi, “Arazi Kullanimlarinin Ekolojik Esik Analizi ile Belirlenmesi, Bartin Örneginde Bir Deneme” konulu doktora tezi bulunuyor. 18 Ekim 2012 tarihinde Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü olarak atanan ve iyi derecede Ingilizce bilen Çelikyay’in, çok sayida ulusal ve uluslararasi yayini bulunmaktadir.