Çanakkale Zaferi’nin Edebiyatimiza Akisleri

Yayın Tarihi : 04/04/2012

Bartin Üniversitesi Edebiyat Kulübü tarafindan “Çanakkale Zaferi'nin Edebiyatimiza Akisleri” konulu bir söylesi düzenlendi. Üniversitemiz konferans salonunda düzenlenen ve Edebiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ismet Emre'nin konusmaci olarak katildigi söylesiye Vali Isa Küçük, Rektörümüz Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Azize Toper Kaygin, Belediye Baskan Yardimcisi Erol Demirkoparanoglu, Il Emniyet Müdürü Mehmet Altinok, ögretim üyeleri ve çok sayida ögrenci katildi. Yasin Ates yönetimindeki Edebiyat Kulübü Korosunun da Çanakkale siirleri ve türkülerini seslendirdigi söyleside konusan Prof. Dr. Ismet Emre, Çanakkale Zaferi'nin amaçlarina ve sonuçlarina uygun bir yasam mücadelesi verilmesi gerektigini söyledi.

Geçmisin mirasina sahip çikmaliyiz

Herkesin, geçmisin bilinci ile yasamasi gerektiginin altini çizen Emre, "Galiba 1915'ten 2015'e geçiste bizlere farkli bir misyon düsüyor. 1915'te Anadolu'yu kurtarmak için ellerine silah alan insanlarin bizlerden ve sizlerden yas olarak farklari yoktu. Ölüme gidiyorlardi, demek ki yasanacakti. Bu rahatlik bizlere bir atalet vermesin. Eger biz onlarin, ugurlarina savastigi degerleri ayakta tutmak için o iradeyle hayatimizi koordine edersek Çanakkale Savasi o zaman layigiyla zafere dönüsür. Eger onlarin, ugruna canlarini feda ettigi degerlerimizi ayaklarimizin altinda çignersek o zaman, kusura bakmayin, o savasi kaybetmis oluruz. Bu nedenle yapacagimiz çok is var." dedi. Prof. Dr. Ismet Emre'nin konusmasinin ardindan Yasin Ates yönetimindeki Edebiyat Kulübü korosu sahneye çikarak katilimcilara duygulu anlar yasatti. Konserin ardindan Edebiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ismet Emre'yi kutlayan Rektörümüz, etkinligi düzenleyen ögrencilere tesekkür etti.