BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

BÜ Bartin Meslek Yüksekokulu Tarafindan “Pedagojik ve Ekolojik Yaklasim ile Düzenlenmis Çocuk Mekanlarinda Avrupa Deneyimi” adli Leonardo da Vinci projesinin yayginlastirma çalismalarinin ilk ayagi 27 Mayis 2009 tarihinde Bartin Üniversitesi Konferans Salonu’nda gerçeklestirildi.

Yayın Tarihi : 29/05/2009

Bartin Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nca, Avrupa Birligi Egitim ve Gençlik programlari merkezi baskanligina yapilan Pedagojik ve Ekolojik Yaklasim ile düzenlenmis Çocuk Mekanlarinda Avrupa Deneyimi adli projenin yayginlastirma çalismalari basladi.

Proje, Yard. Doç. Dr. Ayse Özdemir koordinatörlügünde 14 uzman kisiden olusan ekip (Bartin Vali Yardimcisi Süleyman Deniz, Bartin Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Sümer Gülez, Yard.Doç.Dr. Ayse Özdemir, Ögr. Gör. Canan Cengiz, Ögr.Gör. N.Burçin Karakas, Ars. Gör. Sevgi Görmüs, Çevre Yönetimi ve ÇED Planlama Sube Müdürü Sezgin Aydin, Bartin Ili Özel Idare Genel Sekreterligi Tarimsal Hizmetler Müdürü M.Levent Çam, Ars.Gör. H. Batuhan Günsen, Almanca/Türkçe Ögretmeni Ali Riza Yilmaztürk, Toplam Kalite Yönetimi Il Formatörü Kadriye Yolcu, Tekniker Aliye Yilmaz, Beden Egitimi ve Spor Ögretmeni/Okutman Mustafa Gelen ve Rehber Ögretmen Mehtap Özprangakoç) pedagojik ve ekolojik yaklasimla düzenlenmis çocuk mekanlarina iliskin farkli uygulamalari görmek, bu yönde yapilan projelerde görev alan uzmanlar ile bilgi paylasiminda bulunmak üzere 19-26 Nisan 2009 tarihleri arasinda Almanya’nin Leipzig kentinde incelemelerde bulunmustur.

Çalisma programi çerçevesinde, Leipzig Park ve Bahçeler Müdürlügü, Connewitz kent bahçesi, AGRA Park ve Geyik Parki (Orman Sporlari Alani ve Masal Oyun alani), Leipzig Kent Çocuklari Birligi, Leipzig Çevresel Arastirma Merkezi, Leipzig Bölge Okullari Bürosu, Carl -von - Linne ilkögretim okulu’nda incelemeler yapilmistir.

Incelemeler sonucunda, elde edilen veriler ve deneyimlerin yayginlastirilmasi amaciyla Proje Koordinatörü Yard. Doç. Dr. Ayse Özdemir tarafindan Bartin Üniversitesi Konferans Salonu’nda sunum yapilmistir.

Bartin’da bulunan okul bahçelerinde sert yüzeylerin tercih edilmesinin nedenleri tartisilmistir. Proje kapsaminda elde edilen deneyimlerin Bartin’da uygulanmasi için yerel yönetim, üniversite, egitim birimleri, Sivil toplum kuruluslari, Okul aile birligi, veliler ve ögrenciler arasinda siki bir “isbirligi gelenegi“ni olusturmanin önemine deginen Yard. Doç. Dr. Ayse ÖZDEMIR, bu kurumlarin ortak organizasyonlarda bulusturmak için çalismalarin baslatildigini bildirdi.

Yayginlastirma çalismasinin ikinci ayagi 18 Haziran 2009 Persembe günü Halk Egitim Merkezi’nde yapilacaktir.