BESYO’ya Rekor Basvuru

Yayın Tarihi : 06/08/2015

Bartin Üniversitesi Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu özel yetenek sinavlarina rekor düzeyde basvuru yapildi. Beden Egitimi ve Spor Ögretmenligi, Antrenörlük Egitimi ve Rekreasyon Bölümlerine özel yetenek sinavlariyla 80 bayan ögrenci, 185 erkek ögrenci ve 45 millî sporcunun alinacagi yüksekokula toplamda 3 bin 583 basvuru gerçeklesti. Basvurularda farkli branslardan 137 erkek, 26 bayan millî sporcu da yer aldi. Türkiye’nin dört bir yanindan gelerek sahsen basvuru yapan adaylarin özel yetenek sinavlari 3-6 Agustos tarihleri arasinda Bartin Üniversitesi BESYO Spor tesislerinde yapilacak. Burada adaylar ilk olarak futbol, basketbol, hentbol, voleybol, atletizm, güres, karate, tekvando, bocce, badminton ve halk oyunlari branslarinda sinava girecek. Bu sinavdan 50 puan ve üstü alanlar koordinasyon sinavina girmeye hak kazanacak. Koordinasyon sinavinda ise ögrenciler belirlenen parkurlardan geçerek mesafeyi en hizli sekilde tamamlamak için ter dökecek. Brans ve koordinasyon sinavlarina girecek olan 3 bin 583 ögrenciden en basarili olan 300 ögrenci kayit yaptirabilecek.

10 yabanci uyruklu ögrenci kontenjani da olan yüksekokulda kesin kayitlar ise 17-21 Agustos tarihleri arasinda yapilacak.