BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

BESYO Ögrencilerinden Cezaevine Proje

Yayın Tarihi : 12/03/2015

Bartin Üniversitesi BESYO Beden Egitimi ve Spor Ögretmenligi dördüncü sinif ögrencilerinden Sezai Aydin, Emre Özkan, Sergen Öner, Ümit Öz, Okan Ay, Yildiray Köprübasi, Ramazan Demir, Umuthan Inan, Sennur Demir ve Hasibe Eylül Elmas Toplum Hizmet Uygulamalari dersi kapsaminda “Dört Duvar Arasi Spor” adli bir proje gerçeklestirdiler. BESYO Ögretim Üyesi Doç. Dr. Murat Akyüz tarafindan yürütülen proje, suça karismis kisilerin sportif ve sosyal aktivitelerle bireysel özgüvenlerini kazanmalarini, moral seviyelerini yükselterek hem sosyal gelisimlerini tamamlamalarina hem de tahliye sonrasi yasama uyum saglamalarina yardimci olmayi amaçliyor.

Üniversitemiz ve Bartin Cumhuriyet Bassavciligi arasinda yapilan “Degerler Egitimi Isbirligi Protokolü” kapsaminda gerçeklestirilen projenin devamli hale getirilecegi belirtildi. Düzenlenen proje kapsaminda 5 alanda çesitli sportif aktiviteler ve geleneksel yarismalar düzenlendi. Yapilan sportif etkinliklere 129 hükümlü katildi ve 26 yarismaci dereceye girdi.

Bartin Cezaevinde düzenlenen ödül törenine Bartin Cumhuriyet Bassavcisi Seyfullah Öselmis, Bartin Üniversitesi BESYO Müdürü Yrd. Doç. Murat Kul, Savci Mehmet Sirimer, Cezaevi Müdürü Mustafa Dolunay, yarismalarda yer alan mahkûmlar ve cezaevi personeli katildi.