Bati Karadeniz’in Ilk Optisyenlik Laboratuvari Açildi

Yayın Tarihi : 28/10/2014
Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) Optisyenlik Laboratuvari açildi. Bati Karadeniz’in ilk Optisyenlik Laboratuvari olma özelligini tasiyan laboratuvarin açilis törenine Bartin Valisi Seyfettin Azizoglu, Bartin Milletvekili Riza Yalçinkaya, Garnizon Komutani Dz. Kd. Alb. Mehmet Erdemir, Belediye Baskani Cemal Akin, Cumhuriyet Bassavcisi Seyfullah Öselmis, Rektör Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Baro Baskani Ferhat Parlatir, il müdürleri, ögretim üyeleri ve ögrenciler katildi.

SHMYO Optisyenlik Programinin amaci, görme bozukluklarinin düzeltilmesi ve giderilmesi için tasarlanmis optik gereçleri tedarik eden ve hastaya uygulanmasini saglayabilecek düzeyde egitim görmüs kalifiye saglik teknikerlerini ülkemize kazandirmaktir. Program kontenjanimiz, I. ve II. ögretim olmak üzere 60 kisidir. Bu programdan mezun olan ögrencilerimiz, optisyen unvani ile kendi optik magazalarini açabilecekleri gibi, optisyenlikle ilgili isletmelerde yönetici olarak ve optik fabrikalarda çalisabilmektedirler. Optisyenlik Laboratuvarinin bölgede ilk olma özelligini tasidigini belirten Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Ibrahim TÜMEN, “Hem ögrencilerimize hem de Ar-Ge laboratuvarina hizmet anlaminda çalismalarimizi giderek gelistirmeyi hedefliyoruz.” diye konustu.

Vali AZIZOGLU Otorefrakto Cihazinda Göz Kusurlari Ölçümü Yaptirirken