BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

BARÜ’lü öğrenciler Ramazan ayı boyunca iftar sofrasında buluştu

Yayın Tarihi : 04/04/2024
Bartın Üniversitesi (BARÜ) ile çeşitli kurum, kuruluş ve hayırseverlerin iş birliğinde düzenlenen “Geleneksel İftar Buluşmaları Etkinlikleri”nde binlerce öğrenci bir araya geldi.

Bartın Üniversitesinin (BARÜ) geleneksel hale getirdiği iftar yemeği etkinliklerinde binlerce öğrenci Ramazan ayı boyunca oruçlarını açmak için aynı sofrada buluştu. BARÜ ile Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Bir Çocuğun Duası İnsani Yardım Derneği, Wushu Kung Fu Federasyonu, Öztem Defne, ETİSAN Holding ile hayırseverler Uğur Pelenkoğlu ve Zübeyde Omurca iş birliğinde Kutlubey ve Ağdacı Yerleşkelerinde gerçekleştirilen iftar programlarına öğrenciler yoğun katılım gösterdi.

Programlarda ayrıca BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Zahmakıran ve Prof. Dr. Sevim Çelik ile birlikte çok sayıda akademik ve idari insan kaynağı da yer alarak öğrencilerle bir araya geldi.

İftar programlarında masaları gezerek öğrencilerle sohbet eden Rektör Uzun, BARÜ’nün en değerli bileşenin öğrenciler olduğunu ve gençlerle aynı sofrayı paylaşarak birlikte oruç açmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

Rektör Uzun, Ramazan ayının ruhunu hep birlikte yaşamak ve yaşatmak için iftar geleneğini sürdürdüklerini kaydederek “Ramazan ayının birlik ve beraberlik getirdiği düşüncesiyle her yıl olduğu gibi bu sene de binlerce öğrencimizle iftar sofralarında bir araya geldik. İftar yemeği programlarına katılım gösteren Ramazan ayının manevi atmosferini hep birlikte paylaştığımız tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Dayanışmanın güzel örneklerinden biri olarak bu organizasyonlara katkıda bulunan Bartın MÜSİAD, Bir Çocuğun Duası İnsani Yardım Derneği, Wushu Kung Fu Federasyonu, Öztem Defne, ETİSAN Holding ile hayırseverlerimiz Sayın Uğur Pelenkoğlu ve Sayın Zübeyde Omurca ile birlikte emeği geçen tüm bileşenlerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Bu vesileyle Ramazan ayının ülkemiz ve İslam âlemi için hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.


SON Haberler

  • BARÜ, ‘Türkiye Patent Şampiyonları’ arasında yerini aldı

  • BARÜ’nün tüm yerleşkeleri ‘Sıfır Atık Belgesi’ almayı başardı

  • BARÜ, kalite süreçlerini “Kurumsal Akreditasyon” ile taçlandırdı

  • BARÜ’de yapay zekâ ile eğitimin geleceği konuşuldu

  • BARÜ, akreditasyon süreçlerinde kalitesini bir kez daha tescilledi

  • Rektör Uzun, 23 Nisan’da koltuğunu çocuklara devretti

  • BARÜ’nün markalaşma sürecindeki temel unsurları TÜRK-PATENT tarafından tescillendi

  • Rektör Uzun, TRT EBA “Hedefe Doğru” programına konuk oldu

  • BARÜ’de tarihsel süreçleriyle ‘1915 Olayları’ anlatıldı

  • BARÜ’nün paydaşı olduğu projeyle tarihin dijital olarak aydınlatılması hedefleniyor