BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

BARÜ’de hedef ‘daha iyiye’ ulaşmak

Yayın Tarihi : 10/03/2023
Bartın Üniversitesinde (BARÜ) gerçekleştirilen 14 ayrı akademik kurul toplantısında eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve sosyal sorumluluk alanlarında değerlendirmeler yapılarak görüş alışverişinde bulunuldu.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’un başkanlığında gerçekleştirilen toplantılarda “Daha İyi Bir Bartın Üniversitesi” fikri üzerinde duruldu. Eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme çalışmaları üzerinde mevcut durumun aktarıldığı kurullarda toplumsal katkı süreçlerinde yapılabilecekler konuşuldu. Toplantılarda ulusal ve uluslararası sıralamalarda gösterilen başarının sürdürülebilir şekilde geleceğe taşınması konusunda stratejiler de ele alındı.

Öncelikli gündem ülkemizde yaşanan depremler oldu

BARÜ’deki 9 fakülte, 3 meslek yüksekokulu, Yabancı Diller Yüksekokulu ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsünde gerçekleştirilen toplantılarda ilk olarak Kahramanmaraş merkezli depremler konuşuldu. Depremden etkilenen bölgelerde gerçekleştirilen projeler, bölgeye gönderilen yardımlar, farklı kurumlarla yaraların sarılması için gösterilen çabalar ile afetten etkilenen öğrenci, mezun, personel ve yakınlarının durumu hakkında bilgiler paylaşıldı. Eğitim-öğretim süreçlerinin değerlendirildiği akademik kurullarda Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan psikososyal destek programları anlatıldı.

Bölgesel kalkınma, bilimsel üretim, kalite, sürekli iyileştirme…

Bir ay boyunca devam eden ve 2019-2023 Stratejik Planı ile birlikte belirlenen hedeflere yönelik atılan adımların üzerinde durulduğu toplantılarda bölgesel kalkınma odaklı ihtisaslaşma, proje, yayın, kalite, sürekli iyileştirme gibi başlıklar gündeme alındı. “Üreten Üniversite” anlayışıyla gösterilen gayret, öğrenci projeleri, sıfır atık ve sürdürülebilirlik faaliyetleriyle ilgili planlamaların altı çizildi.

Rektör Uzun: Paydaşlarımızla güç birliği yaparak geleceğimize değer katıyoruz

Akademik kurul toplantıları hakkında değerlendirmelerde bulunan Rektör Uzun, BARÜ’nün tüm bileşenleriyle birlikte ülkemizin gelişim stratejileri doğrultusunda önemli çalışmalara imza attığını kaydetti.

Rektör Uzun, “Bilim temelli kalkınmanın kaçınılmaz olduğuna inanarak daha iyi bir dünya için önemli çalışmaların yapıldığı Üniversitemizde yarınlarımıza değer katmaya devam ediyoruz. Alanında yetkin insan kaynağımız, öğrencilerimiz ve mezunlarımızla güç birliği yaparak ülkemizin kalkınma yolculuğuna yüksek katkı sağlamayı hedefliyoruz. Tüm paydaşlarımızla birlikte elde ettiğimiz başarılar ve öz potansiyelimize olan inancımızla yolculuğumuzu kararlıkla sürdürüyoruz. Bu düşüncelerle ülkemizin ve dünyanın saygın yükseköğretim kurumları arasına girmek için yoğun bir tempoda ilerlediğimiz sürece katkıları için her bir bileşenimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu. 


SON Haberler

  • BARÜ’nün projesiyle Bartın Irmağı su sporları turizmine kazandırılacak

  • Azerbaycan Milletvekili Hamzayev’den Rektör Uzun’a ziyaret

  • BARÜ’de her 20 öğrenciden biri proje üretti

  • BARÜ’nün projesiyle plastikteki zararlı maddelere karşı yeni önlemler araştırılacak

  • BARÜ, ‘Geleceğin mimarları olacak çocukları’ yarınlara hazırlayacak

  • BARÜ’de farklı yönleriyle 18 Mart Çanakkale Zaferi konuşuldu

  • BARÜ’de “Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası” kutlandı

  • BARÜ ailesi iftar sofrasında buluştu

  • Rektör Uzun, şampiyon öğrencilerle bir araya geldi

  • BARÜ’de kuruluşunun 176. yılında Öğretmen Okulları anlatıldı