BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

BARÜ depremzedeleri yalnız bırakmıyor

Yayın Tarihi : 17/03/2023

Bartın Üniversitesi (BARÜ) ‘asrın felaketi’ olarak nitelendirilen afetin ardından insan kaynağı, öğrencileri ve mezunlarıyla depremzedelerin yanında olmaya devam ediyor.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerin ardından tüm mensuplarıyla birlikte afetten etkilenen illerdeki çalışmalarını sürdürüyor. Depremin oluşturduğu yaraları sarmak ve geleceğe yönelik planlamalar yapmak için farklı disiplinlerde bilimsel çalışmaların yapıldığı BARÜ’de afet destek çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor.

Sosyal marketlerde öğrenciler görev alıyor

Bartın Valiliği koordinesinde Bartın’da konaklayan depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için açılan “Sosyal Market”te öğrenciler ve akademisyenler gönüllü olarak görev alıyor. Bartın halkı tarafından bağışlanan gıda, ekmek, kıyafet, hijyen ürünleri, çocuk bezi ve mama gibi birçok ürünün depremzedelerin kullanımına sunulduğu markette ihtiyaçların karşılanması için büyük hassasiyet gösteriliyor. Türk Kızılay Bartın ve Genç Kızılay Bartın koordinasyonundaki çalışmalarda öğrenciler dönüşümlü olarak görevler alıyor.

Bartın Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından açılan “Çocuk Üniversitesi” ise Bartın’a gelen afetzede çocuklar için çeşitli programlar uygulanıyor.

Uluslararası öğrenciler depremzede çocuklara arkadaşlık yapıyor

Depremden etkilenen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde yaraların sarılması noktasında büyük gayret gösterilen BARÜ’de depremzedelere destek verilmeye devam ediliyor.

Daha önce farklı illerde psikolojik ilk yardım ve psikososyal destek konularında yapılan çalışmalara uluslararası öğrenciler de gönüllü olarak katkı sunuyor. 73 farklı ülkeden öğrencileri olan BARÜ’de Gambiyalı Abdullah Amadue, Nijerli Hüseyin Ahmed ve Burkina Fasolu Hamza İdrissa Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde Türk Kızılay’ı gönüllüsü olarak çalışıyor. Çadır kentlerde düzenlenen etkinliklere katılan uluslararası öğrenciler depremzede çocukların sosyal faaliyetlerine eşlik ediyor.

Ayrıca BARÜ’de öğrenimlerine devam eden Endonezyalı öğrenciler ülkelerinden topladıkları bağışları Türkiye Diyanet Vakfı Bartın Şubesi aracılığıyla depremden etkilenen vatandaşlara ulaştırmak üzere teslim etti.    

“Yaralarımızı tek yürek olarak birlikte sarıyoruz”

Üniversite bünyesinde yapılan çalışmalara değinen BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Bartın Üniversitesi olarak tüm bileşenlerimizle birlikte ilk günden bu yana yaralarımızı sarmak için büyük gayret gösteriyoruz. Depremden etkilenen tüm illerimizi kapsayan bir çabayla bilimsel çalışmalarımızı sürdürürken aynı zamanda insan kaynağı ve diğer konularda da desteğimizi sürdürüyoruz. Bugünlerin üstesinden el birliğiyle geleceğimize inanarak yaptığımız bu çalışmalara emek veren tüm bileşenlerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


SON Haberler

  • BARÜ’de tüm renkleriyle “Nevruz Bayramı” kutlandı

  • BARÜ, üniversite tercihi yapacak öğrencilere destek oluyor

  • BARÜ ailesi bayramlaşma töreninde buluştu

  • Rektör Uzun’dan Ramazan Bayramı mesajı

  • BARÜ’lü milli sporcular gözünü 2024 Paris Olimpiyatlarına dikti

  • Rektör Uzun, basın mensuplarıyla iftarda bir araya geldi

  • BARÜ, BİRUS Projesiyle geleceği hedefliyor

  • BİRUS Proje ekibi, izleme takımıyla bir araya geldi

  • BARÜ’lü öğrenciler Ramazan ayı boyunca iftar sofrasında buluştu

  • BARÜ’de ‘Gazze ve Gönüllülük’ konuşuldu