Bartin Üniversitesi Bartin ve Yöresi Tarih-Kültür Arastirmalari Uygulama ve Arastirma Merkezi Kuruldu

Yayın Tarihi : 11/04/2013

Bartin Üniversitesi Bartin ve Yöresi Tarih-Kültür Arastirmalari Uygulama ve Arastirma Merkezi (BAYTAM) kuruldu.  Bartin ve yöresinin tarihi ile ilgili olarak M.Ö. 1200’lü yillara kadar giden bir tarih ile Hititler, Bizans Imparatorlugu, ilk Müslüman Türk devletleri, Selçuklular, Beylikler, Osmanli Dönemi ile Millî Mücadele ve Cumhuriyet Dönemine ait her türlü belge ve bilgilerin tespiti, temini ve degerlendirmesini yapmak amaciyla kurulan BAYTAM, ulusal ve uluslararasi düzeyde bilimsel toplantilar düzenleyecek.

Merkez bünyesinde bir ihtisas kütüphanesi ve arsiv olusturulmasini, olusturulan bu arsiv ve kütüphaneye; özel kurum, kamu kurumlari ile sahislarda bulunan yazma ve matbu eserlerin bagis, satin alma ve kopyalama suretiyle akisini saglamayi da amaçlayan BAYTAM’da, üniversitelerde yazilacak tezler ve yapilacak diger bilimsel arastirmalardan, Merkezin amacina uygun olanlarin yayimlanmasi saglanacak.