BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Bartin’dan Dünya’ya Altin Yumruk

Yayın Tarihi : 08/12/2015

Bartin Üniversitesi Beden Egitimi ve Spor Yüksek Okulu ögrencisi milli sporcu Nurettin Diler, Türkiye’nin 10 yildir katildigi Dünya Sampiyonasi Büyük Erkekler Kick Light Contact müsabakalarinda ilk altin madalyayi aldi. Sirbistan’in Belgrad sehrinde gerçeklestirilen Wako Büyükler Dünya Kickboks sampiyonasinda Diler, 57 kilogramda rakiplerini net skorlarla devirerek Dünya sampiyonu oldu. Birinci turda Sirbistan’dan Stefan Ljutic, çeyrek finalde Polonya’dan Marcin Nasiadko’yu ve yari finalde Italya’dan Edoardo Tranguillionu’yu 3-0’lik skorlarla eleyen Diler, finale kaldi.

Finalde Rus Rakibini Devirdi

Final karsilasmasinda Rusya’dan güçlü rakibi Shamil Guseinov ile karsilasan milli sporcumuz Diler, bu karsilasmayi da 3-0 kazanmayi bildi. Diler, elde ettigi sampiyonluk sonrasi mutlulugunu dile getirerek “Bartin Üniversitesinin spor salonlarinda hocalarimin gözetiminde karsilasmalara çok yogun bir programda hazirlandim. Hocalarimdan ve antrenörlerimden aldigim destekle ülkemin bayragini Sirbistan’da dalgalandirmak, Istiklal Marsi’ni okutmak beni çok mutlu etti. Bartin’a dönünce tekrar hazirliklara basladik. Önümüzdeki yil Avrupa Sampiyonalarinda da altin madalyaya ulasmak istiyorum.” dedi.
Diler, 2008 yilinda Hirvatistan’da Uluslararasi Gençler Avrupa Sampiyonasinda birincilik, 2012 yilinda Romanya’da Avrupa Büyükler Kickboks Sampiyonasinda ikincilik ve 2014 yilinda Slovenya’da Avrupa Büyükler Kickboks Sampiyonasinda ikincilik elde etmisti. Milli sporcunun bunun yaninda yurtiçindeki müsabakalarda da birçok derecesi bulunmakta.