Bartin Üniversitesinin Kazakistan ve Kirgizistan Seyahati

Yayın Tarihi : 18/06/2014

Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan ve beraberindeki heyet, Kazakistan’in Almati sehrinde düzenlenen III. Uluslararasi Türk Dünyasi Ekonomi Forumu’na katildi. III. Uluslararasi Türk Dünyasi Ekonomi Forumu’na Türkiye, Kazakistan ve diger Türk cumhuriyetlerindeki seksene yakin üniversiteden 240 bildiriyle yogun bir katilim oldu. Etkinlige ülkemizden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan Ibis, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydin ile T.C. Almati Baskonsolosu Suphi Atan, Yabanci Diller ve Mesleki Kariyer Üniversitesi Mütevelli Heyeti Baskani Ali Özek, Prof. Dr. Nevzat Yalçintas ile çok sayida rektör yardimcisi, dekan ve akademisyen katildi. Etkinlige Üniversitemiz Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Azize Toper Kaygin, Islami Ilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Yakup Civelek, Fen Fakültesi Dekani Prof. Dr. Fahrettin Göktas, BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Kul, Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Metin Tunay, Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Dekan Yardimcisi Yrd. Doç. Dr. Said Ceyhan, Fen Fakültesi Dekan Yardimcisi ve Mevlana Degisim Programi Kurum Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ali Savas Bülbül ile Genel Sekreter Erturan Asilogullari katildi.

Kirgizistan’da akademik isbirligi anlasmasi imzalandi

Daha sonra Kirgizistan’da Bartin Üniversitesi ile Biskek Sosyal Bilimler Üniversitesi ve I. Arabaev Kirgiz Devlet Üniversitesi arasinda akademik isbirligi anlasmasi imzalandi. Anlasmalar Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Biskek Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdylda Musaev ve I. Arabaev Kirgiz Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tolobek  Adyrahmanov tarafindan imzalandi.