Bartin Üniversitesinden Mobil Ögrenme Çalistayi

Yayın Tarihi : 22/10/2014

Bartin Üniversitesi Egitim Fakültesi tarafindan hazirlanan ve Bati Karadeniz Kalkinma Ajansi tarafindan desteklenen "Bilgi Teknolojisinden Beyin Teknolojisine" adli proje kapsaminda bir çalistay düzenlendi.Son sinif ögrencilerine tablet verilen çalistayin açilis konusmasini yapan Bartin Üniversitesi Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Firdevs Günes, "Derslerde daha önceden yer alan basili araçlarin yerini artik teknolojik araçlar aldi. Tablet, siniflarimizda bir ders araci olarak bulunuyor. Bu durum bizi de etkiledi. Biz Bartin Üniversitesi Egitim Fakültesi olarak dört yil önce Türkiye'nin en iyi ögretmenlerini yetistirmek üzere yola çiktik. Ögrencilerimiz bilgi teknolojilerinden geri kalsin istemedik. Milli Egitim Bakanliginin bir Fatih projesi var. Okullara tablet bilgisayar dagitiliyor ve mobil ögrenme gerçeklestiriliyor. Bu sürece katilmak için biz de bir proje hazirladik.” dedi. Fakültenin üçüncü ve dördüncü sinif ögrencilerine tablet bilgisayar dagitildigini ve bu vesileyle mobil ögrenme sürecine geçildigini belirten Dekan Günes "Mobil ögrenme, sinirsiz ögrenme demektir. Tabletlerden, matematik, fen bilgisini nasil ögretebilecegimizi ve ders kapsaminda bunlari nasil kullanabilecegimizi, bu çalistayla ögrenecegiz.”  diye konustu.

Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan ise yaptigi konusmada teknolojik gelismelere paralel olarak teknolojinin her alanda kullanilmasinin çagin bir geregi oldugunu belirterek ''Sunu biliyoruz ki her teknolojik araç, insanlik adina dogru düzgün kullanildigi zaman yararli olur ve bütün bu yenilikler, teknolojiler bizim ögrenmemizi kolaylastiran en önemli araçlardir." dedi. Çalistayda Gazi Üniversitesi Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Hayati Akyol, Michigan State Üniversitesinden Prof. Dr. Douglas K. Hartman ve Sandra Sawaya, Kent State Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Matthew A.Williams birer konusma yapti.

Prof.Dr. Ramazan KAPLAN Bartin Üniversitesi Rektörü

Prof.Dr. Hayati Akyol Gazi Egitim Fakültesi Dekani