BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Bartin Üniversitesinden Kan Bagisina Destek

Yayın Tarihi : 16/03/2015

Türk Kizilayi “Bir Ünite Kan, Üç Can” ve “Genç Nesil Kan Veriyor” kampanyasi kapsaminda, Bartin Üniversitesi Agdaci Kampüsü’nde stant açarak kan topladi. Yogun ilginin gösterildigi kan bagisinda, ögrenciler temel bir muayeneden geçtikten sonra kan verdiler. Burada konusan stant sorumlusu Dr. Lokman Tasdemir, ülkenin kan ihtiyacini karsilamak için üniversitelerin büyük öneme sahip oldugunu söyledi. Tasdemir, kan vermenin toplumsal açidan çok önemli oldugunu belirterek, “Her yil ülkemizde binlerce kisi hastaliklara ve kazalara bagli kan kaybindan hayatini kaybetmekte. Bu açigi kapatmak ve ölümlerin önüne geçmek için Bartin Üniversitesine kan bagisi standi kurduk. Ögrencilerimiz duyarliliklarini göstererek bize destek oluyorlar.” dedi.

Mühendislik Fakültesinden Rekor Kan Bagisi

Kutlubey Kampüsü Mühendislik Fakültesinde gerçeklestirilen kampanyada ögrenciler ile idari ve akademik personel gün boyunca kan bagisinda bulundu. Kizilay’in 18-25 yas araligindaki üniversite ögrencilerini tesvik etmek amaciyla baslattigi “Hedef 25 Projesi” kapsaminda 251 ünite kan bagisi yapildi. Mühendislik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Fikret Kocabas, gerçeklestirilen kampanyaya gösterilen yogun ilgiden dolayi çok mutlu olduklarini söyledi. Kan bagisinin hayat kurtarmadaki önemine deginen Prof. Dr. Kocabas, “Kan bagisi toplumsal ve kisisel duyarlilik açisindan çok önemlidir. Temini tamamen gönüllülük esasina dayanir. Fakültemiz ögrencilerinin bu görevi en güzel sekilde yerine getirdigine inanmaktayim. Sabah saatlerinde baslayan kan toplama isi aksamin geç saatlerine kadar sürdü. Kan bagisi kampanyamiza katilan tüm ögrencilerimize, idari ve akademik personelimize tesekkür ederim.” dedi.

Kizilay yetkilileri de ögrencilerinin kan bagisi kampanyasina gösterdikleri ilginin takdire sayan oldugunu kaydederek yapilan bagisin Bartin Üniversitesindeki fakülteler arasinda bir günde alinan en yüksek sayi oldugunu belirtti ve daha önce ulasilan en yüksek miktarin 93 ünite oldugu bilgisini verdiler.