Bartin Üniversitesinden Görme Engellilere Sesli Kitap Kullanici Egitimi

Yayın Tarihi : 13/06/2014

Akdeniz Üniversitesi Engelli Destek Birimi, Akdeniz Üniversitesi Merkez Kütüphane Görme Engelliler Birimi ve Kastamonu Üniversitesi Engelsiz Uygulama ve Koordinasyon Merkezi tarafindan olusturulan Görme Engelli Kütüphaneleri Ortak Platformuna (GEKOP) Bartin Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Baskanligi da katildi. Platform, Türkiye'deki görme engelli kullanicilara internet araciligiyla bilgi kaynaklarini sesli ve dijital olarak sunmayi amaçliyor. 15 bin kitabin bulundugu Platform, hiçbir ticari amaç gütmeden sadece görme engelli bireyler için elektronik kaynak üretiyor.

GEKOP ile yapilan anlasma ile ilimizdeki tüm görme engelli vatandaslar Bartin Üniversitesi Kütüphanesinden alacaklari kullanici adi ve sifre ile GEKOP sistemi tarafindan sunulan imkânlardan yararlanabilecek. Bu kapsamda Bartin Üniversitesi konferans salonunda, ilimizde yasayan görme engellilere sesli ve dijital bilgi kaynagi kullanici egitimi verildi. Egitime Bartin Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Azize Toper Kaygin, Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Firdevs Günes, Engelsiz Bartin Üniversitesi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Sinem Tarhan, Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Baskani Hüseyin Göl, görme engelli vatandaslar ve aileleri katildi. Sesli ve dijital bilgi kaynagi kullanici egitimi, Kastamonu Üniversitesi Engelsiz Üniversite Koordinatörlügünden Mehmet Ünes tarafindan verildi.